У Миколаєві суд погодив умовно-дострокове звільнення засудженим, що йдуть на війну


15:1127.05.2024

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуті два подання ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» про умовно-дострокове звільнення засуджених для проходження військової служби за контрактом.

Засуджені 1984-го та 1998 років народження, один за вчинення крадіжки, а інший шахрайських дій, у судовому засіданні підтвердили, що виявили бажання проходити військову службу за контрактом, зазначили що їхні рішення є добровільними та без примусу і просили задовольнити подання.

Обидва за висновками медичної комісії визнані придатними до військової служби.

Прокурор та представник ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» також не заперечували проти задоволення подання.

За результатами розгляду подання та доданих матеріалів, суд задовольнив його та постановив звільнити засуджених умовно-достроково від відбування основного покарання, зобов’язати ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» передати останніх підрозділу Національної гвардії України для супроводження їх до відповідного ТЦК і СП, з метою укладання контракту і подальшого проходження військової служби.

Суд також постановив встановити над чоловіками адміністративний нагляд строком на 1 рік, із забороною перебування поза межами дислокації військової частини, з якою укладено контракт та виїзду в особистих цілях поза межі частини без дозволу командира.

Зазначимо, що це перші подібні рішення в межах останніх змін у законодавстві постановлені в м.Миколаєві. Ще кілька подань про звільнення засуджених для проходження військової служби перебувають наразі на розгляді, повідомили в прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.

Нагадаємо, мобілізація засуджених: хто з них дійсно хоче на фронт. Реальні історії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube