В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об’єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО)


17:2427.05.2024

Режим Владіміра Путіна володіє розкішною нерухомістю по всьому Лондону загальною вартістю в десятки мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це свідчить розслідування Telegraph.

Портфель будинків і квартир, що належать Російській Федерації, можна знайти в деяких з найбільш престижних столичних поштових індексів.

Раніше цього місяця уряд скасував дипломатичний статус «кількох російських об’єктів», які підозрюються у використанні як шпигунські бази, але відмовився повідомити, про які саме об’єкти йдеться.

Відомо, що серед них розкішний маєток Сікокс Хіт на 50 кімнат у Хоухерсті, графство Сассекс, який використовується співробітниками російського посольства для відпочинку на вихідних, а також торговельно-оборонний відділ посольства у Хайгейті, на півночі Лондона.

Позбавлення російських будівель дипломатичного статусу означає, що вони більше не мають юридичного імунітету від юрисдикції Великої Британії, а отже, до них можуть увійти правоохоронні органи.

Видання The Telegraph виявило ще 10 об’єктів нерухомості в Лондоні, що належать Російській Федерації, на основі записів Королівського земельного кадастру.

Виявлення майнової імперії Путіна в самому центрі столиці відбулося в той час, коли різко зріс попит на конфіскацію та розпродаж російських активів для підтримки військових дій в Україні.

Деякі з об’єктів нерухомості, як виявилося, містять застереження в документах на право власності, що означає, що вони не можуть бути продані без згоди України.

Під час відвідування об’єктів цього тижня багато з них виявилися в занедбаному стані, незважаючи на їхнє елітне оточення, а сусіди повідомили, що деякі з них пустували роками. У тих, що були зайняті, як виявилося, проживали російськомовні мешканці.

Хайгейт – 2,4 млн фунтів стерлінгів

В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 1
В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 9


Цей маєток у Хайгейті з’явився у занедбаному стані

Неподалік від кладовища, де поховані Карл Маркс і Олександр Литвиненко, та ставків Гемпстед Хіт, на пагорбі в зеленому районі на півночі Лондона розташований маєток, що належить Російській Федерації.

Також неподалік знаходиться офіс російського військового аташе і, поруч з колишнім будинком Джона Бетджемана, резиденція торгової делегації, яку раніше британська влада називала «лігвом шпигунів».

Коли The Telegraph відвідала пов’язаний з Росією будинок навпроти, він виявився в аварійному стані, а сусіди повідомили, що він пустує вже «кілька років», щонайменше.

Доріжка і під’їзна дорога заросли бур’янами, що проростали між щілинами в плитці, а чорні металеві ворота перед будинком були зачинені на навісний замок.

Менший будинок з терасою в тому ж самому чудовому місці був проданий минулого року за 2,4 мільйона фунтів стерлінгів.

Багаторічна сусідка розповіла, що власність досі належить Російській Федерації, і що їй час від часу доводиться телефонувати до торгової делегації, щоб попросити їх розібратися з навислими деревами.

«Раніше там жили росіяни, – сказала вона. «Коли була Перебудова, ми влаштовували вечірки».

Хайгейт – 2,3 млн фунтів стерлінгів

В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 3
В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 10

Довга трава і польові квіти заполонили цей маєток у Хайгейті, який оцінюється приблизно у 2,3 млн фунтів стерлінгів. ФОТО: Джеймі Лорріман

Приблизно за 80 ярдів за рогом знаходиться ще одна пов’язана з Росією нерухомість, яка переживає не найкращі часи. Довга трава і польові квіти заполонили сад, а брудна біла фарба облупилася із зовнішніх стін.

Це один з чотирьох будинків у приватному маєтку, який, як вважають, належить Російській Федерації.

Сусідка розповіла, що російське торгове представництво, яке розташоване неподалік, час від часу посилає когось скосити траву в палісаднику. Вона додала, що британські спецслужби володіють сусіднім будинком, тому вони можуть «стежити один за одним».

Будинок оцінюється приблизно в 2,3 мільйона фунтів стерлінгів, виходячи з вартості будинку далі по вулиці, який був проданий минулого року. Одна сусідка сказала, що не бачила, щоб хтось входив або виходив з будинку протягом останніх 35 років.

Третя сусідка сказала: «Ми чули історії про людей, які переїжджали в будинки в цьому районі і знаходили на горищі обладнання для спостереження».

Кенсінгтон – 1,5 млн фунтів стерлінгів

В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 5
В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 11

Ця будівля з червоної цегли, занесена до списку Grade II, стоїть на дорозі, де квартири продаються в середньому за 1 487 000 фунтів стерлінгів

Віддалене від вулиці подвір’я будинку з червоної цегли, що входить до списку пам’яток архітектури II класу, засаджене рослинами і має місце для паркування сріблястого Фольксвагена з дипломатичними номерами.

Будинок стоїть на дорозі, де за минулий рік квартири продали в середньому за 1 487 000 фунтів стерлінгів.

На стіні портика, що веде до вхідних дверей, на яких встановлено дві камери відеоспостереження, намальований народний розпис, а також золота табличка, що підтверджує, що будівля є «постійним представництвом Російської Федерації при міжнародній морській організації».

Чоловік середнього віку з російським акцентом підійшов до дверей у білому жилеті і підтвердив, що працює на Росію в міжнародній морській організації.

Він також сказав, що будівля все ще належить Російській Федерації, а її мешканці – росіяни «зверху донизу».

Голландський парк – 1,65 млн фунтів стерлінгів

В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 7
В Лондоні знайшли елітну нерухомість РФ. Деякі об'єкти не можуть бути продані без згоди України (ФОТО) 12

Цей будинок у Голландському парку розташований на вулиці, де квартири коштують близько 1,65 млн фунтів стерлінгів.

У районі, де серед зіркових мешканців – Ед Ширан та Елтон Джон, цей будинок розташований на вулиці, де квартири коштують близько 1,65 млн фунтів стерлінгів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube