Усик став абсолютним чемпіоном світу, Ф’юрі обіцяє реванш (ВІДЕО)


05:2419.05.2024

У ніч на 19 травня український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф’юрі в бою за титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Бій відбувся в Ер-Ріяді. Усик володів титулами WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської федерації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації). Ф’юрі належав пояс WBC (Всесвітньої боксерської ради). 

Таким чином у надважкій вазі вперше визначався володар одразу чотирьох титулів. У попередній раз бій за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті відбувався у 1999 році, коли британець Леннокс Льюїс здолав американця Евандера Холіфілда та заволодів титулами WBC, WBA та IBF.  

Перел боєм вага Усика була 101,2 кг, Тайсон Фʼюрі – 118,8 кг. Британець переважав українця і у зрості – 206 см проти 191 см. 

Перша половина бою проходила на рівних. Британець захопив ініціативу в сьомому раунді, коли потужно пробив назустріч та примусив Усика чекати на гонг. 

Українець відповів серією разючих ударів у дев’ятому раунді. Коли Усик намагався добити суперника, рефері почав відлік та зафіксував нокдаун. 

В чемпіонських раундах краще виглядав Олександр Усик, а Тайсон Ф’юрі більше не зміг перехопити ініціативу. 

Бій тривав усі 12 раундів та завершився перемогою Усика рішенням суддів – 115:112, 113:114, 114:113. 

Олександр Усик став першим за 25 років абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. 

Тайсон Ф’юрі прокоментував цей поєдинок:

«Я вважаю, що я виграв цей бій, Усик виграв кілька раундів, але я виграв більше. У його країні йде війна, і вони вирішили піти цим шляхом. Є умова про реванш, і ми повернемося в жовтні… Як я вже сказав, я вірю, що виграв бій. Ми повернемося до наших сімей, а потім повернемося в жовтні на ринг», – сказав Тайсон.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube