Росіяни вночі атакували Україну ракетами та «шахедами»: під атакою була Львівщина, над Києвом збили всі ракети, а на Полтавщині є влучання


06:5608.05.2024

У ніч на середу, 8 травня, росіяни масово обстріляли Україну ракетами та “шахедами”.

Вибухи пролунали у Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській та Львівській областях. У Львові працювала ППО.

Про це пише Тelegraf, передає Інше ТВ.

О 5:06 мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у регіоні фіксуються ворожі ракети. О 5:14 він написав про роботу ППО. У мережі публікують відео звуків, які чули мешканці.

Голова ОВА Львівщини Максим Козицький писав у своєму Telegram-каналі, що одна із ракет рухалася на Львів. Також вони летіли на Стрийщину та у напрямку Червоноградського району. Він також підтвердив роботу ППО у небі Львівщини.

За попередніми оцінками, Стрий на Львівщині атакували ракети Х-101/555, які ворог запустив із Саратовської області. Вони подолали близько 1830 км.

За попередніми даними, росіяни атакували Україну з бомбардувальників Ту-95 та винищувачів Су-57 та Су-35. Удари завдавалися переважно енергетичним комплексом України. Про постраждалих не повідомляється.

За інформацією РБК-Україна з посиланням на Telegram КМВА, Київ також був атакований ракетами, і всі цілі було знищено.

“Ворог завдав по столиці ракетного удару – застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків”, – повідомили. у КМВА.

Попри вдалу роботу військ Протиповітряної оборони під час масованої російської атаки дронами у Полтавському районі є влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури, повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Полтавської ОВА Філіпа Проніна.

“Гучно було на Полтавщині. Попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, маємо влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі”, – написав він.

За інформацією Проніна, після удару ворожого БпЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією постраждалих немає.

Як повідомляло Інше ТВ, Російські окупанти просунулись під Авдіївкою, незначно в Новомихайлівці під Донецьком та в Роботиному на Запоріжжі – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube