У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам (ВІДЕО)


20:1606.05.2024

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що для того, щоб протидіяти російським керованим авіаційним бомбам та фугасним авіабомбам необхідно знищувати їх носії.

“Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни атакували Харків, то, ймовірно, тут мова йде про перероблений КАБ. Окупанти застосовують КАБи 250 кг та 500 кг. ФАБ-1500 важить 1,5 тони”, – розповів речник у коментарі “Еспресо”.

Речник наголосив, що у Повітряних силах роблять все можливе, щоб не підпускати російські літаки до повітряного простору України

“Найефективніший спосіб боротьби з ФАБами та КАБами – знищувати носії. Оскільки в росіян досить багато фугасних авіаційних бомб, які вони також переробляють в керовані авіабомби. Ми маємо розуміти, що в умовах дефіцитного ППО найефективніший спосіб це знищувати ворожі Су-34 та Су-35. які є носіями КАБів. Саме ці літаки прикривають ті, які скидають ці бомби. Ми не можемо допустити ситуації, як це було на початку вторгнення. Коли їхні літаки досить вільно почувались у повітрі”, – додав він.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube