На Глобальний саміт миру по Україні Швейцарія запросила 160 делегацій


20:2504.05.2024

Берн запросив на літній саміт по Україні 160 делегацій, Росія «на даному етапі» до цього числа не входить.

Про це пише SWI, передає Інше ТВ.

Уряд Швейцарії заявив, що офіційний Берн запросив на літній саміт по Україні 160 делегацій, проте Росія ж «на даному етапі» до цього числа не входить. «Швейцарія переконана, що Росія має бути залучена до цього процесу, мирний процес без Росії неможливий», — йдеться у заяві швейцарського уряду.

Швейцарський уряд заявив при цьому, що завжди демонструючи відкритість щодо питання про запрошення Росії, він зазначає, що Москва неодноразово сама підкреслювала свою незацікавленість в участі в першому саміті.

Російські офіційні особи завжди вказували, крім того, на те, що Швейцарія приєдналася до санкцій Європейського союзу (ЄС), введених щодо Москви у зв’язку з її вторгненням в Україну, а тому вона, де, не заслуговує на довіру як нейтральний посередник.

У січні 2024 року Швейцарія заявила, що на прохання президента України Володимира Зеленського вона організує та прийме у себе саміт високого рівня по Україні. Серед запрошених – делегації, які представляють G7, G20, групу БРІКС, Євросоюз, релігійні структури.

Уряд Швейцарії підтвердив, що його мета — створити основу для встановлення міцного миру в Україні, а також створити «дорожню карту», за допомогою якої Росія зможе брати участь у мирному процесі. Конференція відбудеться 15-16 червня 2024 року на гірському курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден неподалік міста Люцерн.

Як повідомляло Інше ТВ, Лише глобальна сила здатна примусити Росію до миру, – Зеленський (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube