Жителька Миколаєва встановила через суд факт смерті сина, загиблого під Кринками


20:1629.04.2024

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто з постановленням рішення заяву, в порядку окремого провадження, місцевої мешканки, син якої загинув під час виконання бойового завдання поблизу с.Кринки, Херсонської області.

Позивачка звернулась до суду із заявою про встановлення факту смерті її 38-річного сина, посилаючись на те, що у зв’язку з відсутністю відповідних документів, які є підставою для державної реєстрації смерті, неможливо провести таку реєстрацію.

Це, в свою чергу, не дає жінці скористатись своїми правами, пов’язаними зі смертю сина, зокрема, спадкування, отримання статусу членів сім’ї загиблого військовослужбовця, допомоги сім’ї загиблого.

Суд, дослідивши матеріали справи встановив, що у грудні 2023 року, під час виконання бойового завдання, поблизу с. Кринки, Херсонської області, військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї противником.

У зв’язку з інтенсивними бойовими діями і постійними артилерійськими, мінометними та авіаційними ударами з боку супротивника, тіло загиблого евакуювати неможливо.

Загибель сина позивачки мала місце під час активних бойових дій, на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, що позбавляє можливості отримати відповідні документи та зареєструвати факт смерті. Його встановлення, наразі, неможливе позасудовим шляхом.

За результатами розгляду позовної заяви та доданих матеріалів, суд вирішив повністю задовольнити заяву та встановити факт смерті військовослужбовця під час виконання завдання, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони. Цим рішенням суд не допустив порушення прав матері загиблого захисника України та інших членів його родини.

Рішення підлягає негайному виконанню, підкреслила прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube