У РФ повністю скасували “безсмертний полк” на 9 травня, паради і демонстрації ще не всюди


12:0024.04.2024

Безлюдні травневі “свята”: по всій країні скасовують демонстрації, паради і салюти. На Красній площі військової техніки буде в 2,5 раза менше, ніж до війни.

Про це пише російське МО.

Ходу “Безсмертний полк” у 2024 році скасовано з міркувань безпеки, повідомили (https://t.me/rian_ru/242533) її організатори.

За два роки війни масштаб святкових травневих заходів у Росії значно скоротився.

Техніки на параді Перемоги стало в 2,5 раза менше. Цього року Красною площею проїдуть 75 одиниць техніки, обіцяв Шойгу. Для порівняння, у передвоєнному 2021 році в Параді брало участь 197 одиниць.
Названі міністром цифри на ділі можуть виявитися ще меншими. Так, у минулому році він анонсував 125 одиниць, однак нарахували тільки 51. Єдиним танком був Т-34 часів ВВВ (на фото).

У РФ повністю скасували "безсмертний полк" на 9 травня, паради і демонстрації ще не всюди 1
У РФ повністю скасували "безсмертний полк" на 9 травня, паради і демонстрації ще не всюди 3

Прольоту авіації не було ні в 22, ні в 23 році – в поточному його анонсували.

Міноборони Великої Британії і опитані західними ЗМІ аналітики припускали, що зменшення кількості танків і бронемашин на параді пов’язане з тим, що там зазвичай демонструвалися “новітні розробки” – але на фронті їх немає. І російська влада не хотіла накликати на себе критику з цього приводу. Російські пропагандисти пояснювали це тим, що вся техніка якраз вирушила на війну.

Як і торік, кілька регіонів оголосили про скасування парадів – це прикордонні Бєлгородська, Курська і Брянська області, а також Рязанська і Псковська області. Не буде парадів і в окупованому Криму. Усі ці регіони зазнавали ударів українських дронів.

У Ставропольському краї, Воронезькій та Омській областях скасували святкові салюти на День Перемоги.

У кількох містах скасували традиційні першотравневі демонстрації. Їх не буде в Хабаровську, Омську, Якутську, Сімферополі, Волгограді та інших. Минулого року демонстрацію скасували і в Москві, у поточному оголошень про неї поки що не було.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube