Як швидко після голосування в Палаті представників Україна отримає допомогу від США


21:0620.04.2024

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США нарешті проголосувала за надання допомоги Україні. І хоча це не остаточне рішення – Сенат має теж за нього проголосувати, а президент Байден потім підписати, але сьогодні відбулася дуже важлива подія, яка гальмувалася з жовтня минулого року.

Тепер українці питають – а що далі? Коли наші військові на фронті відчують цю допомогу, бо чекати вже немає сил.

Як пише Washington Post із посиланням на посадовців США, Пентагону потрібно менше тижня, щоб доставити частину нового озброєння українським підрозділам після схвалення Конгресу.

Поки що незрозуміло, наскільки об’ємним буде новий пакет допомоги, хоча він майже напевно міститиме вкрай необхідні боєприпаси для систем, на які найбільш покладаються українські військові, включно зі 155-мм снарядами. Також, цілком ймовірно, Пентагон надасть Україні протиповітряну оборону та боєприпаси до неї.

Загалом законопроєкт передбачає 60 мільярдів доларів на зміцнення оборонної потужності України, одночасно фінансуючи промисловість США.

Так, Wall Street Journal зазначає, що пряма допомога для українських військових у законопроєкті становить приблизно 14 млрд. Це передбачає оплату озброєння, навчання та іншу оперативну підтримку, яка надходитиме до країни через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI).

Ще понад 30 млрд доларів буде витрачено на широку військову діяльність. Частина цих грошей допоможе США поповнити свої запаси зброї, щоб компенсувати те, що було надіслано в Україну раніше. Інше фінансування посилить військові операції США в Європі для протидії російській агресії.

Ще одним компонентом є 9,5 млрд доларів прощенних позик на підтримку уряду України, які також можуть допомогти потребам країни в енергетичному секторі та інфраструктурі.

Менші заходи включають 481 мільйон доларів, щоб допомогти українцям переселитися в нові райони, і можуть бути використані для оплати екстреного житла, уроків англійської мови та професійного навчання. Ще 8 млн доларів на спостереження за тим, як витрачаються гроші.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube