Ізраїль на світанку атакував Іран (ВІДЕО)


07:3519.04.2024

Ізраїль рано вранці в п’ятницю запустив по Ірану ракети.

В іранському місті Кахджаварестан в районі вежі Шкарі Артеш на північному сході Ісфахану вранці 19 квітня пролунало три вибухи.

Про це повідомило інформагентство Fars.

“Джерела розповіли ЗМІ, що було чути три вибухи на північному сході Ісфахана”, — йдеться у повідомленні.

За даними агентства, неподалік від місця, де пролунали вибухи, розташовується база військово-повітряних сил (ВПС) країни. Передбачається, що засоби протиповітряної оборони (ППО) в цьому районі зреагували на безпілотники, які наближаються.

Водночас високопоставлений американський чиновник в інтерв’ю ABC News повідомив, що Ізраїль рано вранці в п’ятницю за місцевим часом запустив ракети в рамках удару у відповідь по Ірану.

Запуск ракет відбувся після нападу Ірану минулої суботи, коли країна випустила понад 300 безпілотних літальних апаратів і ракет по цілях по всій країні, як раніше заявляли ізраїльські військові чиновники. За словами офіційних осіб, всі ракети, крім кількох, були перехоплені Ізраїлем і його союзниками, в тому числі Сполученими Штатами.

Іранська атака сталася більш ніж через півроку після вторгнення терористів ХАМАС в Ізраїль 7 жовтня, після чого ізраїльські військові почали бомбардування сектора Газа.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і військовий кабінет країни зустрічалися кілька разів після іранських ударів, і, як раніше повідомляв ABC News, щонайменше два удари були раніше скасовані.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube