Командувачем ОК “Південь” призначений бригадний генерал Шаповалов (ФОТО)


17:4316.04.2024

Командувачем військ оперативного командування “Південь” призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Про це  повідомляється на Facebook-сторінці Командування. Новопризначеного командира представив особовому складу оперативного командування “Південь” командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

Зазначається, що Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області. У 2000 році з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а в 2012, так само — з відзнакою — Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Командувачем ОК "Південь" призначений бригадний генерал Шаповалов (ФОТО) 1
Командувачем ОК "Південь" призначений бригадний генерал Шаповалов (ФОТО) 5
Командувачем ОК "Південь" призначений бригадний генерал Шаповалов (ФОТО) 3
Командувачем ОК "Південь" призначений бригадний генерал Шаповалов (ФОТО) 6
Геннадій Шаповалов / facebook.com/OperationalCommandSouth
Геннадій Шаповалов

Пройшовши всі сходинки військової кар’єри від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

За плечима бойового офіцера Національний університет “Острозька академія” за спеціальністю “Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії”. Також він закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ. 

“Такий рівень освіти і широта поглядів характеризують сучасних командирів Збройних Сил України, як потужний інтелектуальний потенціал армії, з опорою на міжнародний досвід”, – зазначається у повідомленні командування.

Також повідомляється, що генерал-майор Андрій Ковальчук, який до Шаповалова командував ОК “Південь”, призначений на посаду начальника Військової академії (м. Одеса).

Нагадаємо також: Командувачем військ ОК “Захід” призначено бригадного генерала Шведюка



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube