“Почуйте Зеленського і прокиньтеся”, – представник Ізраїлю в ООН повторив слова українського президента


08:1215.04.2024

Представник Ізраїлю при Організації Об’єднаних Націй Гілад Ердан закликав дослухатися до слів президента України Володимира Зеленського про загрозу дій Тегерана та Москви для світу.

Про це постпред заявив на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН щодо іранської масованої атаки.

Говорячи про атаку Ірану на Ізраїль, Гілад Ердан порівняв дії Тегерана з Третім рейхом, а верховного лідера Ірану аятолу Хаменеї – з Гітлером. І зазначив, що “все, до чого торкається нинішня влада Ірану, несе загрозу”.

Представник Ізраїлю в ООН зауважив, що Іран активно продовжує розробляти ядерну зброю та працює над інтерконтинентальними балістичними ракетами, тож є потенційна загроза від застосування такого озброєння для усього світу.

Ердан також нагадав, що значна кількість українських мирних громадян загинула внаслідок регулярних повітряних атак з боку Росії, зокрема й через ударні дрони “шахеди”, які Тегеран передав Москві.

«Президент Зеленський, засуджуючи іранську атаку минулої ночі, сказав: «Звук іранських безпілотників «Шахед», інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою, і цей звук має стати тривожним дзвінком для вільного світу». Дослухайтеся до президента Зеленського та прокиньтесь!» – додав ізраїльський дипломат.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube