Лідери партій Конгресу досягли “консенсусу” щодо допомоги Ізраїлю та Україні


07:0415.04.2024

Лідер сенатської більшості Чак Шумер заявив, що під час недільної телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу був досягнутий “консенсус”, що Конгрес повинен діяти швидко, щоб відправити допомогу як Ізраїлю, так і Україні.

На прес-конференції в Нью-Йорку Шумер сказав, що, “сподіваємося”, цього тижня вдасться щось зробити для допомоги обом країнам.

 Про це повідомляє ABC.

Раніше в неділю Байден говорив з лідером більшості в Сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом.

Шумер сказав, що найкращий спосіб направити допомогу Ізраїлю та Україні – це прийняття Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обом країнам. Сенат ухвалив пакет на суму 95 мільярдів доларів у лютому, але Джонсон не виніс його на голосування.

“Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону і протидію безпілотникам – це негайне ухвалення цього доповнення. Як я вже казав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свою оборону, і доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони і захисту від безпілотників, які є в системі “Стріла”, системі “Праща Давида” і “Залізному куполі”, – сказав Шумер.

Лідер більшості в Палаті представників Стів Скалізе заявив у суботу, що цього тижня Палата представників змінить свій законодавчий графік, щоб “розглянути закони, які підтримують нашого союзника Ізраїль і притягають до відповідальності Іран і його терористичних поплічників”, але поки що незрозуміло, що це будуть за закони, і наскільки вони можуть відрізнятися від законопроекту, ухваленого Сенатом.

Нагадаємо: Чи ізраїльська кров чимось цінніша для Заходу за українську? Гройсман сказав те, про що думали сьогодні всі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube