В Ізраїлі оголосили, коли і якою буде відповідь на атаку Ірану


18:1214.04.2024

Іранський Корпус вартових ісламської революції потрібно визнати терористами, а сам Іран має піддатися “болісним санкціям”. Такою має бути “початкова ціна” Тегерану за повітряну атаку на Ізраїль.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хаят, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

“Ізраїль має право захищатися перед лицем масованої атаки Ірану. Ізраїль успішно захищався від агресії Ірану і буде продовжувати це робити в майбутньому”, – заявив Хаят.

Як наголосив речник ізраїльського МЗС, санкції проти Ірану мають стосуватися, зокрема, іранської ракетної галузі. Напад Ірану на Ізраїль, погрози в бік США та постачання зброї Росії “ставлять під загрозу мир у всьому світі”, додав Хаят.

“Саме тому Іран ніколи не повинен отримати ядерну зброю”, – резюмував представник міністерства.

Ізраїль відповість за напад Ірану, коли прийде час. Наразі країна повинна зміцнити “стратегічний альянс і регіональне співробітництво”, які дозволили йому витримати вчорашню іранську атаку.

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, повідомляє  The Times of Israel.

“Іран – це глобальна проблема, це регіональний виклик і це також небезпека для Ізраїлю, і вчора світ чітко стояв разом з Ізраїлем перед обличчям цієї небезпеки. Ізраїль проти Ірану, світ проти Ірану – ось результат. Це стратегічне досягнення, яке ми повинні використовувати для безпеки Ізраїлю”, – сказав він.

Ганс зауважив, що стратегічний альянс і система регіонального співробітництва, яку Ізраїль побудував і яка витримала серйозне випробування, потребують зміцнення саме зараз.

“Ізраїль вчора довів, що він є якорем військової та технологічної могутності, а також якорем безпеки на Близькому Сході”, – додав він.

Міністр також наголосив, що Ізраїль ще відповість Ірану за вчорашню атаку.

“Перед загрозою Ірану – ми створимо регіональну коаліцію і будемо вимагати від Ірану ціну, в той спосіб і в той час, який нас влаштує. І найголовніше – перед обличчям бажання наших ворогів завдати нам шкоди ми об’єднаємося і станемо сильнішими”, – додав Ганц.

Він також зауважив, що Ізраїль ще не виконав всі свої завдання, зокрема такі, як повернення заручників і усунення загрози для жителів півночі і півдня.

“Ми продовжимо кампанію, з рішучістю і відповідальністю. І разом – ми переможемо”, – підкреслив міністр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube