Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО)


16:5610.04.2024

Україна та Велика Британія уклали нову угоду про оборонну та промислову співпрацю. Домовленість відкриває шлях для залучення найсучасніших британських технологій для оборони України.

Про це повідомляється на сайті британського уряду та на сторінці міністра оборони України Рустема Умєрова.

-Разом із Міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним підписали з британським урядом Рамкову домовленість щодо співробітництва у сфері оборонних матеріалів.

Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 1
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 9
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 3
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 10
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 5
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 11

З боку британських партнерів угоду, яку було укладено під час Конференції британсько-українського оборонного співробітництва у Києві, підписав Державний міністр з торговельної політики Грег Хендс.

Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 7
Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю в обороні. Що в ній (ФОТО) 12

Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони. Закликав представників десятків британських компаній – учасників форуму інвестувати в Україну, створювати тут спільні підприємства задля нашої спільної майбутньої перемоги, написав Умєров.

На сайті британського уряду зазначають, що підписання відбулося під час найбільшої з часів повномасштабного вторгнення Росії торговельної місії Великої Британії до України, в рамках якої 29 представників британського оборонного бізнесу відвідали Київ, щоб зустрітися з українським бізнесом.
Міністр торгівлі Грег Хендс також прибув до Києва, щоб підписати угоду, очолити робочу групу з питань інфраструктури і взяти участь у торговельній місії
Велика Британія та Україна підписали нову оборонну угоду для заохочення співпраці з оборонних та промислових питань.

Ця угода є черговим свідченням непохитної підтримки Великою Британією оборонних зусиль та довгострокового відновлення України, а також допоможе зробити військові операції України більш ефективними. Вона покликана дати можливість обом країнам працювати разом над подоланням безпекових викликів, зміцненням оборонної промисловості та реалізацією гучних спільних проектів протягом наступних місяців.

Посилення співпраці може призвести до реалізації десятків проектів між найбільшими оборонними компаніями Великої Британії, Збройними силами України та українськими компаніями – від створення стратегічних військових ремонтних підприємств до відбудови цивільної інфраструктури та впровадження технологій для захисту від кібератак.

Під час торгової місії до Києва британська оборонна компанія BAE Systems погодила контракт з Міністерством оборони Великої Британії на технічне обслуговування та ремонт подарованих Україні легких гармат L119. Це означає, що L119, подаровані Великою Британією Україні, можуть обслуговуватися в Україні і швидше повертатися на фронт, а також надавати життєво важливу підтримку оборонній інфраструктурі України.

Наразі Велика Британія надала Україні майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів військової, гуманітарної та економічної підтримки.

Ця нова Рамкова угода є продовженням історичної Угоди між Великою Британією та Україною про співробітництво у сфері безпеки, яка була підписана Прем’єр-міністром та Президентом Зеленським у січні 2024 року і поклала початок непохитному столітньому партнерству між Великою Британією та Україною.

Приватний сектор Великої Британії відіграє важливу роль у відновленні України. В рамках місії Британсько-українська робоча група з питань інфраструктури, яка надає експертну допомогу у відновленні інфраструктури України, зустрілася з міністром торгівлі Грегом Хендсом та віце-прем’єр-міністром Олександром Кубраковим, домовившись про подальшу підтримку зусиль України з відбудови. Національна програма “Цифрові двійники” також продемонструвала творчий потенціал та досвід Великої Британії і запропонувала провести семінари з розбудови спроможностей для сприяння розумній співпраці у проектах критичної інфраструктури, що охоплюють всю Україну.

Крім того, спільна робота між UK Export Finance (UKEF) та Урядом України призвела до відкриття першого з шести мостів в рамках нашої постійної підтримки через Цільову групу з питань інфраструктури для відновлення критичної інфраструктури в Україні, – йдеться у повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube