“Летюча лисиця” і “Сокіл”. Українські дрони незабаром долітатимуть до Уралу і Заполяр’я, – BILD


06:3506.04.2024

Україна незабаром застосує далекобійні дрони, які можуть атакувати Урал і Заполяр’я.

Про це повідомляють джерела BILD.

Днями ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі в Татарстані. Вони перебували за 1300 км від лінії фронту. Для одного з ударів використовувався український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що його далекобійність становить 800 км. Мабуть, нова модифікація з додатковими паливними баками літає набагато далі. Для другої атаки застосовувався безпілотник, створений на базі українського надлегкого літака Аеропракт A-22 “Летюча лисиця”.

"Летюча лисиця" і "Сокіл". Українські дрони незабаром долітатимуть до Уралу і Заполяр'я, - BILD 1
"Летюча лисиця" і "Сокіл". Українські дрони незабаром долітатимуть до Уралу і Заполяр'я, - BILD 3

За інформацією BILD, уже цього року Україна зможе застосовувати дрони з далекобійністю до 2000 км і більше. Вони заповнять дефіцит ракет середньої і великої дальності.

“Ракети залишилися в минулому. Дрони – це майбутнє”, – заявило джерело BILD. За його даними, до кінця року відразу 10 виробників поставлять ЗСУ дрони з далекобійністю до 2500 км. А київське КБ “Луч” розробило безпілотник “Сокіл-3000”, який може пролетіти до 3300 км.

За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, у Мурманській області. Там розташовані близько 80 військових баз. Серед них аеродром Оленья, де базуються стратегічні бомбардувальники, що обстрілюють Україну.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube