Безпілотник, який атакував Україну, впав у Румунії – не біля кордону (ВІДЕО)


15:3729.03.2024

Під час чергової масштабної атаки РФ по Україні один з дронів типу Shahed-136, впав та вибухнув на території Румунії. На цей раз він залетів мінімум на 27 км вглиб країни, поки не здетонував на полі у районі міста Браїла. Хоча, скоріш за все, подолав близько 100 км, про що згодом, пише defence-ua.com

Як повідомляють румунські ЗМІ атака відбулась пізно ввечері 28 березня, різні джерела вказують часовий проміжок між 20:00 до 22:00, місцева влада була проінформована про дрон о 21:45. В результаті падіння дрона утворилась вирва діаметром близько 4 метрів. Про те, що мова йде про Shahed-136 прямо говорять кадри з місця подій.

Зазначимо, що відповідно до повідомлень Повітряних сил ЗСУ саном на 21:30 було попереджено про рух дронів типу Shahed-136 з північного напряму, але вони рухались з Херсонської області на північ Дніпропетровської.

Інформації про рух Shahed-ів у бік Одеської області – не було. Також, за неофіційними даними щодо руху ворожих засобів далекобійного ураження, жодного об’єкта у бік Одеси не було зафіксовано.

Image 0

Таким чином цей російський Shahed вочевидь був цілеспрямовано направлений у бік Румунії. На фоні цього цілком можливо, що він подолав значно більшу відстань, ніж просто 30 км від кордону з Україною

Image 1

І це доволі сильно відрізняє цю ситуацію від подій у вересні 2023 року, коли у вересні Shahed-136-м, падали на території Румунії дійсно поряд з кордоном, бо тоді рашисти били по портовій інфраструктурі України на Дунаї. Але все це завершилось з боку Бухаресту лише будівництвом ерзац-укриттів для сільського населення.

При цьому в усіх випадках у 2023 році РФ дійсно била по об’єктах в Одеській області на відміну від провокації у ніч з 28 на 29 березня 2024 року.

Також зазначимо, що міноборони Румунії на цей раз не стало йти у відмову з “категоричним спростуванням”, як це було у вересні під час перших подібних епізодів, а повідомило про факт падіння “невстановленого дрона” та початок розслідування відповідно до “конкретних оперативних процедур”.

Зрештою можливо спрогнозувати й наступні кроки Кремля. Бо якщо вже зараз російські далекобійні дрони-камікадзе вибухають у 5 км від 200-тисячного міста, такого як Браїла, то без відповідної реакції Бухареста на це далі буде лише наступний рівень ескалації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube