Дві українки постраждали в ДТП з автобусом під Лейпцигом


06:4629.03.2024

Посольство України в Німеччині отримало підтвердження про двох українок, які постраждали внаслідок аварії автобуса Flixbus поблизу Лейпцига напередодні, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на прес-службу МЗС України.

“Станом на зараз обидві громадянки України вже перебувають за місцем свого проживання”, – уточнили в МЗС. Водночас, зазначило зовнішньополітичне відомство, німецькі правоохоронці встановлюють особу ще однієї загиблої в ДТП жінки.

“Посольство тримає справу на особливому контролі”, – зазначили в міністерстві.

Аварія автобуса Flixbus, який їхав у напрямку Мюнхена, сталася вранці 27 березня. Незадовго до прибуття в Лейпциг автобус із невідомих причин з’їхав із дороги, в’їхав у групу дерев і перекинувся. Повідомлялося про чотирьох загиблих, дев’ятьох важко і 29 легко поранених унаслідок аварії.

В автобусі, який їхав з Берліна до швейцарського міста Цюріх, було два водії, щоб вони могли змінювати один одного по черзі.

Під час аварії за кермом перебував 62-річний чех, який є фігурантом розслідування у справі про ненавмисне вбивство. Іншим водієм був 53-річний словак.

Обидва отримали поранення, і прокуратура не змогла повідомити, чи допитали водія.

У компанії Flixbus заявили, що водій дотримувався правил водіння і часу відпочинку.

Як відомо, оператор подорожей FlixMobility розвиває автобусні перевезення в Україні з 2019 року. На сьогодні автобуси компанії виконують 25 прямих автобусних рейсів у шість європейських країн: Німеччину, Польщу, Чехію, Угорщину, Словаччину та Австрію. Автобусна мережа з’єднує 22 міста в Україні та 48 за кордоном.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube