Зеленський змінив Секретаря РНБО: замість Данілова тепер Литвиненко


15:5926.03.2024

Сьогодні, 26 березня, Президент України Володимир Зеленський змінив Секретаря РНБО.

Відповідні Укази оприлюднено на сайті очільника держави, передає Інше ТВ.

Зокрема, Зеленський звільнив Данілова Олексія Мячеславовича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Потім Президент звільнив Литвиненка Олександра Валерійовича з посади Голови Служби зовнішньої розвідки України і призначив його Секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

За інформацією Фактів ICTV, Олександру Литвиненко 49 років, він родом зі столиці і наразі перебуває у статусі генерал-майора запасу.

У 1994 році Литвиненко закінчив Інститут криптографії, зв’язку та інформатики академії ФСБ Росії у якому навчався на спеціальності прикладна математика.

Наступну освіту він отримав вже в Україні і в 2009 році став випускником КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю правознавство.

Свою третю освіту Олександр Литвиненко знову здобуває за кордоном, на цей раз у Великій Британії. У 2013 році випускається з Королівського коледжу оборонних наук.

Свою кар’єру Литвиненко розпочинає у СБУ, із 1994 по 1998 рік він працює там головним спеціалістом Головного управління урядового зв’язку.

Із 1998 року він перейшов у Національний інститут стратегічних досліджень, де до 2005 року обіймав одразу декілька посад.

Наступною кар’єрною сходинкою стає посада керівника управління в департаменті державної безпеки Апарату РНБО, яку він займав до 2007 року.

Після цього Литвиненко три роки пропрацював заступником начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ, а з 2014 по 2019 був на посаді заступника секретаря РНБО.

З 2019 року Олександр Валерійович Литвиненко знов повертається до Національного інституту стратегічних досліджень, на цей раз у якості його очільника.

Новий Секретар РНБО є доктором політичних наук та професором.

Як повідомляло Інше ТВ, Колишній головком ЗСУ Валерій Залужний стане послом України у Великій Британії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube