Творчий збочинець. Герой ток-шоу «Одруження наосліп» вбив коханку, язик, печінку та інші органи сховав у морозилку (ФОТО)


08:0826.03.2024

Обухівський районний суд Київської області визнав Бенджаміна (Петра) Бігуна, який має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, винним в умисному вбивстві.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 18 березня.

На початку червня 2022 року на насосній станції поблизу села Нові Безрадичі рибалка побачив, що на воді плаває валіза. Він витягнув її на берег і відчув неприємний запах. Підійшов працівник станції і разом вони викликали поліцію. Коли поліціянти відкрили валізу і всередині був розчленований труп жінки. 

Творчий збочинець. Герой ток-шоу «Одруження наосліп» вбив коханку, язик, печінку та інші органи сховав у морозилку (ФОТО) 1

Причину смерті не встановили через руйнування тіла та відсутність внутрішніх органів. Щоби зʼясувати особу загиблої поліція склала «портрет» убитої, оприлюднивши детальний опис знайдених у валізі жіночих речей. Згодом до поліції звернулася жінка й повідомила, що її подруга мала схожу брендову сукню і недавно перестала виходити на зв’язок.

Творчий збочинець. Герой ток-шоу «Одруження наосліп» вбив коханку, язик, печінку та інші органи сховав у морозилку (ФОТО) 3

Вбиту ідентифікували. Раніше вона мешкала в дачному будинку в селі Старі Безрадичі. В убивстві звинуватили її колишнього співмешканця  адвоката Петра Бігуна. При обшуку в квартирі, де він проживав, у морозильній камері знайшли в пакеті людські органи: язик, печінку, нирки, матку і серце. Підозрюваний запевняв, що не знає, що це за органи, говорив, що їх могли залишити попередні жильці або підкинути поліціянти. Це були органи саме тієї жінки, чиє тіло у валізі викинули в річку. Крім того, у чоловіка була банківська картка покійної, якою він розплачувався.

Творчий збочинець. Герой ток-шоу «Одруження наосліп» вбив коханку, язик, печінку та інші органи сховав у морозилку (ФОТО) 5

Знайшовся свідок, який стверджував, що рибалив на ставку і одного вечера чув скрип велосипеда, бачив чоловіка з валізою, який підійшов до берега і щось викинув в очерет. Оскільки було вже темно, свідок не бачив, що саме чоловік викинув, скоріш за все якийсь пакет. Валіза залишилася з ним, потім він сів на велосипед і поїхав далі.

У пресрелізі Офісу генпрокурора йдеться, що камери відеонагляду фіксували, як після зникнення жінки Бігун кілька днів поспіль виносив із будинку підозрілі речі та викидав їх у сміттєві баки в різних місцях.

Творчий збочинець. Герой ток-шоу «Одруження наосліп» вбив коханку, язик, печінку та інші органи сховав у морозилку (ФОТО) 7

Поліція припускала, що чоловік порізав труп на шматки й ночами розвозив рештки по смітниках Обухівщини. Ймовірно, доказів цього не знайшлося, тому в вироку ці обставини не згадуються.

Син убитої розповів, що мати проживала у Польщі, але з початком повномасштабної війни повернулася в Україну. Потім вона почала проживати з обвинуваченим, кажучи, що вони друзі і разом займаються йогою. Востаннє син спілкувався з матірʼю 29 травня 2022-го. Потім від знайомих дізнався, що поліція шукає його матір, звʼязався із поліцією і йому показали валізу і тіло.

Бігун заперечував, що причетний до злочину. Розповів, що з покійною вони познайомилися на початку 2022 року в соцмережі. Жінка повідомила, що не має де жити і він запропонував мешкати у заміському будинку. Потім обвинувачений нібито зустрів іншу дівчину і зі співмешканкою вони вирішили розійтися. Жінка кудись ходила в ліс, він припускає, що на зустріч до свого колишнього чоловіка. Бігун розповідав, що покійна хотіла виїхати за кордон чи то до свого колишнього чоловіка. Він нібито запропонував викликати їй таксі, проте вона відмовилась і пішла з будинку. Більше він її не бачив та не телефонував, оскільки не телефонує своїм колишнім жінкам. Через кілька днів він також виїхав із будинку в орендовану квартиру в Ірпені. Карткою колишньої співмешканки він користувався, тому що на неї приходили його гроші.

Бігун ніяк не пояснив зберігання внутрішніх органів убитої за своїм новим місцем проживання. Доказів, що вони були підкинуті, суду не надано. Суд також враховує, що обвинувачений та потерпіла протягом тривалого часу проживали спільно, що підтверджується показаннями сусідів.

Крім того, в будинку, де раніше проживала пара, а саме у душовій кабіні виявлено фрагменти хрящової тканини потерпілої та її кров.

Слідчі перевіряли камери відеоспостереження у садовому товаристві. Але доказів того, що потерпіла самостійно покинула будинок і поїхала до Києва, не знайшли. Тому ввважається, що вбивство сталося ще в період спільного проживання з обвинуваченим.

Суд враховує і поведінку Бігуна після скоєння вбивства, який залишив місце свого проживання, змінив номер мобільного телефону, підтвердив використання банківської картки потерпілої вже після її смерті.

Чоловіка засудили до 15 років увʼязнення. Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю Бігун отримав у грудні 2021-го

Раніше Бігун був учасником ток-шоу «Одруження наосліп». У 2019-2020 роках балотувався до Київської міської ради і парламенту. Раніше він працював на посаді слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури міста Києва. Цю посаду він втратив, тому що був викритий на службовому підробленні  вніс у документи завідомо неправдиві відомості про те, що два автомобілі є речовими доказами у кримінальному провадженні. У 2017-му Бігун уклав угоду про визнання винутості і отримав умовний строк. Як повідомляв проект «Наші гроші», у тому ж таки 2017 році Бігун у результаті рейдерської атаки став формальним власником великого торгово-розважального центру «Victoria Gardens» у Львові, а ще отримав у подарунок квартиру в Києві і взяв нібито у борг 1,85 млн грн від генерал-майора СБУ часів Януковича Дмитра Білоуса.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube