У ДніпроГЕС поцілили 8 ракет, атака транслювалась у YouTube, ситуація складна (ВІДЕО)


14:5222.03.2024

Під час атаки 22 березня зранку у Дніпровську ГЕС  влучили вісім російських ракет. Станція виведена з ладу, але загрози прориву немає.
Про це повідомив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрія Бєлоусова в ефірі телемарафону.

«Сьогодні відбулася наймасованіша атака на об’єкти енергоструктури за останній рік, це точно. Ми можемо сказати, що разом з сьогоднішньою атакою росіяни неодноразово напади на 136 об’єктів енергоструктури в Україні, починаючи з масштабного вторгнення. Запоріжжя було під масованою атакою. Тільки в саму ГЕС влучили вісім разів, тобто вісім ракет потрапили у цей важливий для України об’єкт, який виконує не лише енергетичну складову, але й інші функції», – заявив Бєлоусов.

Гендиректор Укргідроенерго прокоментував ситуацію щодо ранкового обстрілу.

На станції працюють аварійні служби та ДСНС. Пожежу локалізовано. Машинна зала задимлена і не має можливості допустити на місце події фахівців для проведення експертизи пошкоджень гідроспоруди та електричного обладнання. Відпрацьовуємо різні режими спрацювання води з водосховища. На кінець дня очікуємо детальнішу інформацію, що нам вдалося зберегти і які потужності зможемо під’єднати до об’єднаної енергосистеми, а що потребуватиме відновлення. Неналежна реакція світової спільноти на катастрофу з Каховською ГЕС призвела до сьогоднішньої ситуації. Якби були раціональні рішення, та санкції міжнародної спільноти, ворог би не наважився знову бити ракетами по наших гідроспорудах.

Зазначимо також, що є відео прильоту ракети у ДніпроГЕС.

Крім того, український журналіст Андрій Цаплієнко звернув увагу на те, що російська атака на электростанцію транслювалася в прямому эфірі на YouTube. Момент вибуху теж попав на запис. Це означає, що російські загарбники могли корегувати свої удари завдяки трансляції.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube