У Харківському барі пропонують коктейлі “Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала” і т.д. Кажуть – заради ЗСУ (ФОТО)


20:4221.03.2024

Два харківських медіа — “Накипіло” і “Люк” — подали заяви до поліції і Держспоживслужби на місцевий коктейль-бар “Поза зоною”. Причиною стали сесистські і дискримінаційні назви у цьому барі.

Про це повідомляє Інститут масової інформації в Харківській області, передають Українські новини.

У меню бара, який відкрився в центрі Харкова у будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка, є коктейлі з назвами “Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала”, “Глибока глотка”, “Повія”, “Зґвалтований”, “Медова с*чка” і лимонад “Дешева хвойда”.

У Харківському барі пропонують коктейлі "Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала” і т.д. Кажуть - заради ЗСУ (ФОТО) 1
У Харківському барі пропонують коктейлі "Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала” і т.д. Кажуть - заради ЗСУ (ФОТО) 6
У Харківському барі пропонують коктейлі "Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала” і т.д. Кажуть - заради ЗСУ (ФОТО) 3
У Харківському барі пропонують коктейлі "Мрія педофіла”, “Приниження”, “Інцест”, “Насмоктала” і т.д. Кажуть - заради ЗСУ (ФОТО) 7

У меню є провокативні описи напоїв. Наприклад, коктейль “69” власники бару описали так: “незабутній як зґвалтування [закреслено] смак апельсину та персику з в міру терпким післясмаком”.

Після того, як скандальне меню набуло розголосу в інтернеті, власники бару заявили, що “пожартували”, а всі, кому не сподобалися такі назви “не розуміють жартів”.

коментар власників закладукоментар власників закладу

Медіа “Накипіло” та “Люк” подали заяви до Головного управління Національної поліції і Держспоживслужби за фактом виявлення реклами, що містить ознаки дискримінації та розповсюджується на носіях зовнішньої реклами, а також на сторінці закладу в Instagram.

Вони вважають, що бар “Поза зоною” порушив частини 1 статті 8 Закону України “Про рекламу”, згідно з якою забороняється “вміщувати твердження, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб”.

На думку юристів, використання меню з такою назвою не може стати причиною великого штрафу. Але воно використовувалося у якості реклами в соціальних мережах. Така реклама містить твердження щодо переваги однієї статі над іншою, стереотипності ролі чоловіка та жінки, пропагує принизливе та зневажливе ставлення, принижує гідність людини за ознакою статі. За це заклад можуть оштрафувати.

Після того, як ситуація набула суспільного розгляду, бар вирішив прибрати з меню дві найбільш скандальні назви — “Мрія педофіла” та “зґвалтований”.

“Принесемо щирі вибачення людям, яких могли дійсно образити”, — сказано у дописі на сторінці бару в Instagram.

Водночас там відмовилися повністю міняти меню та “вибачатися перед мохнатими “королевами” (читайте псевдо-феміністками)”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube