Представник РДК назвав Іллю Пономарьова політичним аферистом. Російські добровольці дали велику пресконференцію (ВІДЕО)


14:0921.03.2024

Сьогодні в Укрінформі відбулася велика пресконференція, під час якої українські та іноземні журналісти могли задати запитання представникам Російського добровольчого корпусу, Легіону “Свобода Росії” та “Сибірському батальону” про “обмежену військову операцію” (так вони самі її називають), які і досі відбувається на території Бєлгородської і Курсокої областей.

Журналістів цікавило, звідки зброя у добровольчих підрозділів, як вони взаємодіють із ЗСУ, чи збираються іти й у інші населені пункти РФ, яка їх кінцева мета і т.і.

Спочатку борці за свободу РФ виголосили спільну заяву, яку зачитав боєць Сибірського батальйону на позивний «Холод».

«Скоро ми підемо і в інші міста. Ми закликаємо росіян з усіх країн, людей будь-яких національностей приєднуватися до нас і разом боротися проти путінської диктатури. Тільки зі зброєю у руках, будучи разом, ми переможемо і створимо нову РФ – сильну, мирну країну, яку поважають, бути громадянином якої – не соромно», – сказав він.

За словами спікера, російський визвольний рух уже вкотре показав слабкість режиму Путіна.

«Разом із нашими соратниками ми довели всьому світу, що Путін втрачає контроль над ситуацією все більше, з кожним днем, і вже не здатний захистити навіть кордони власної країни. Влада вислизає з його рук. Він контролює все менше процесів у РФ. Росіяни це бачать, і все більше співвітчизників вступають у наші ряди», – розповів «Холод».

Представники добровольчих формувань пояснили, що почали свою ОВО, тому що отрималу розвідінформацію про накопиченні великої кількості російських військ на території Бєлгородської області, які могли бути використані для наступу на Харківському напрямі. Вони перейшли кордон і вступили у бій з регуоярними військами РФ і відтягнули на себе сили ворога, що, за їхніми словами дозволило ЗСУ розширити плацдарм в районі Кринок, а в іншому місці перейти у контрнаступ.

Крім того, РФ кинула на них свої резерви, у тому числі авіацію. За свідченням російських добровольців, на села Бєлгородщини, в яких вони перебували, російська авіація скинула близько 230 ФАБів. Тобто бажання їх знищити було настільки сильним, що ворог авіабомбами знищив власні населені пункти.

Багато питань і відповідей було про майбутнє РФ, про погрози Путіна, про російську опозицію. Відповідаючи на одне з таких питань представник РДК назвав колишнього депутата держдуми РФ Іллю Пономарьова політичним аферистом. Це при тому, що сам політик асоціює себе із Легіоном “Свобода Росії”, одним із трьох формувань, які беруть участь у нинішніх боях на території Росії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube