Російські загарбники масово забирають житло в українців на ТОТ. Зокрема – в Бердянську (ВІДЕО)


13:1819.03.2024

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують “віджимати” житло у місцевих мешканців. Так звана “влада” залишає без даху над головою навіть тих, хто оформив паспорт країни-агресора.

В етері 24 Каналу заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов розповів, що роблять люди, які опинилися просто неба. Зазначимо, що мешканці Бердянська подали до поліції понад 1,5 тисячі заяв щодо захоплення житла окупантами.

“Реальна катастрофа”

Як зауважив заступник голови Бердянської райради, понад 1,5 тисячі заяв – лише третина від реального обсягу. Люди, які написали заяви, покинули окуповану територію. Їх було б набагато більше, якби люди з ТОТ могли з ними звертатися.

Вони бояться це робити. Кожна заява – це відібране житло й доля родини. Це воєнний злочин, адже помешкання захоплюється за участі озброєних осіб,
– мовив Дудукалов.

За його словами, “віджим” житла на окупованих територіях України досягнув неймовірних масштабів. На сьогодні вже тисячі захоплених помешкань, комерційної нерухомості, траспортних засобів тощо.

Люди, які внаслідок дій окупантів залишилися просто неба, намагаються якось виживати. Часто українці, яких російська “влада” вигнала з власного будинку, навіть не можуть покинути окуповану територію. Вони переїжджають на дачу, до родичів чи в іншу квартиру, яку покинули сусіди.

“Власники житла на окупованих територіях не є власниками. Це стосується й тих, хто оформив житло за так званими російськими “законами”. Є випадки, коли “віджимають” житло й в проросійських мешканців. Ситуація з житлом є реальною катастрофою”, – додав заступник голови Бердянської райради.

Що відбувається на окупованих територіях

Гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих територіях вкрай складна. Голова Запорізької ОВА Іван Фелоров розповів, що зараз на всю область працює лише дві лікарні, а щоб потрапити туди треба зібрати багато документів.

У зруйнованому Маріуполі окупанти незаконно проникають у чужі квартири, видають їх за своє майно та перепродують росіянам. Через це місцеві мешканці бояться виїжджати з міста.

Росіяни промивають мізки українським дітям на окупованих територіях. Зокрема, маленьких українців запрошують до таборів на території Росії, організовують візити на “all inclusive” в Чувашію або якісь подібні місця, а

пропаганда 24/7 ллється через “освіту”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube