Алаверди. Макрон дав інтервʼю українським медіа (ВІДЕО)


22:2216.03.2024

Президенти України та Франції – Володимир Зеленський та Емманюель Макрон домовилися про дзеркальні інтервʼю мас-медіа. В рамках цієї домовленості Макрон відповів на питання “1+1” і “Ми – Україна”.

Основне із сказаного:

-Сьогодні ситуація як ніколи складна. Ми всі захоплені тим, що робить український народ. Наразі – великі втрати з обох боків, і Росія організувалася на війну в довгостроковій перспективі. 2024 року на міжнародній арені дуже багато невизначеності щодо перспектив. І тому нам треба визначати, як не лише дійти до миру, а й яким буде цей мир, який гарантуватиме безпеку вам (Україні – ред.) та всій Європі. І саме тому потрібен цей новий імпульс, щоб пришвидшити допомогу. І якщо ворог каже, що в нього немає “червоних ліній”, чому ми повинні казати, що в нас вони є. Ми маємо мету – Росія не може виграти цю війну, і саме тому ми будемо пліч-о-пліч з Україною. Тому що не буде миру в Європі, якщо Україна буде змушена капітулювати”, – сказав він.

Нагадаємо, Франція та Україна підписали безпекову угоду. Угода між Україною та Францією передбачає виділення на потреби оборони нашої держави 3 млрд євро вже в поточному році, чітку й принципову підтримку з боку Парижа повноправного членства України в НАТО, застосування санкцій проти Росії за війну, а також відповідальність політичного керівництва РФ та всіх воєнних злочинців.

Французька сторона відіграватиме провідну роль у коаліціях з артилерії та протиповітряної оборони, а також братиме участь у коаліціях щодо повітряних сил і морської безпеки та в інших коаліціях.

Франція також сприятиме розвитку оборонно-промислової бази України, зокрема шляхом залучення французьких інвестицій, локалізації виробництва на українській території та спільного виробництва пріоритетних видів озброєння і боєприпасів.

Нагадаємо, Макрон звільнився від “червоних ліній”, але бути в авангарді непросто, – французький політолог про нову стратегію Парижа



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube