Змова на ремонті доріг. У Вознесенську повернуть у бюджет нечесно отримані гроші


12:1915.03.2024

Рішенням Господарського суду Миколаївської області задоволено позов керівника Вознесенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вознесенської міської ради та Південного офісу Держаудитслужби до одного з управлінь міської ради та приватного підприємства про визнання недійсним договору підряду та стягнення на користь держави майже 1,6 млн гривень.

Установлено, що у 2017 році за наслідками публічної закупівлі між органом виконавчої влади та підприємством-переможцем укладено договір на капітальний ремонт дороги в м. Вознесенськ на суму 1,6 млн грн.

Однак, органами Антимонопольного комітету України у подальшому встановлено, що учасники торгів, у тому числі фірма-переможець, під час проведення закупівлі діяли у змові, з метою отримання найбільш вигідних для себе умов, тобто фактично торгів не відбувалося, чим порушено один з основоположних принципів закупівель – добросовісної конкуренції при їх проведенні.

Суд погодився з доводами прокурора, що узгоджені дії учасників суперечать основним принципам проведення закупівель, що спричиняє невідповідність укладеного договору інтересам держави та суспільства, у зв’язку з чим визнав укладений договір недійсним, а отримані підприємством за його виконання кошти  стягнув до державного бюджету.

Нагадаємо: Вознесенське ТОВ купило завод у Миколаєві і базу відпочинку в Коблево за майже 13 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube