У Чорногорії стався сильний землетрус. У Боснії його також відчули


09:2914.03.2024

Уночі 14 березня у Чорногорії стався землетрус магнітудою 5,4. Місцеві жителі прокинулися від природного явища.

Про це пише Vijesti.

Інститут гідрометеорології та сейсмології повідомив, що поштовхи зафіксували о 04:06 в муніципалітеті Плужине. Епіцентр знаходився на глибині 14 км.

Інститут заявляє, що землетрус міг завдати певних матеріальних збитків в епіцентральній зоні. Багато хто із місцевих жителів написали у соціальних мережах, що землетрус їх розбудив.

Про те, що землетрус магнітудою 5,4 бала стався в прикордонному регіоні між Чорногорією та Боснією вранці в четвер, повідомляє і Геологічна служба США (USGS).

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно за 30 кілометрів (19 миль) від міста Нікшич на заході Чорногорії і за 25 кілометрів від боснійського міста Білеца.

Підземні поштовхи мали глибину близько 7,6 кілометрів і відчувалися аж до столиці Боснії Сараєво, за понад 200 кілометрів (124 милі) від неї.

Балкани є зоною високої сейсмічної активності і схильні до землетрусів.

У квітні 2022 року в цьому ж регіоні стався землетрус магнітудою 5,7 балів, внаслідок якого одна людина загинула і ще кілька отримали поранення в місті Столац, Боснія.

У грудні 2020 року в центральній Хорватії стався сильний землетрус магнітудою 6,4, внаслідок якого загинуло семеро людей і були зруйновані сотні будівель і будинків.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube