На Миколаївщині судитимуть фермера, який захопив землі ЗСУ (ФОТО)


15:3707.03.2024

Дізнавачі відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління спільно із співробітниками управління Служби безпеки України в Миколаївській області викрили протиправну діяльність зловмисника.

Нагадаємо, на Миколаївщині фермер захопив землі ЗСУ, засіяв і зібрав врожай. Що йому буде? (ФОТО)

У ході проведення досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що у період з вересня по жовтень 2022 року підприємець самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею 406, 09 га. Зловмисник, не маючи на те дозвільних документів, незаконно обробив та засіяв сільськогосподарською культурою землі державної власності. Вказані ділянки мають цільове призначення – для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України. Таким чином підприємець завдав державі збитків на суму 28 844 000 гривень.

На Миколаївщині судитимуть фермера, який захопив землі ЗСУ (ФОТО) 1
На Миколаївщині судитимуть фермера, який захопив землі ЗСУ (ФОТО) 5
На Миколаївщині судитимуть фермера, який захопив землі ЗСУ (ФОТО) 3
На Миколаївщині судитимуть фермера, який захопив землі ЗСУ (ФОТО) 6

Поліцейські арештували врожай підприємця майже на шість мільйонів гривень. Згідно з ухвалою суду арештоване майно передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Тоді за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону дізнавачі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст.197-1 КК України, тобто самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику. Санкція статті передбачає до шести місяців арешту.

Нині дізнавачі відділення поліції №5 Миколаївського районного управління завершили досудове розслідування вказаного кримінального правопорушення. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube