В Одесі внаслідок атаки російського дрона загинуло подружжя військових і троє їхніх дітей (ФОТО)


20:3403.03.2024

В Одесі та Одеській області оголошено день жалоби за жертвами російського обстрілу, під час якого один з дронів влучив у житловий будинок. Кількість жертв вже досягла дванадцяти, серед них четверо маленьких дітей. Пошуки двох людей тривають.

Серед загиблих – військовослужбовці Олег та Тетяна Кравці, а також троє їхніх дітей.

Вранці 3 березня рятувальники намагалися деблокувати з-під завалів тіло жінки, поруч з нею виявили тіло немовляти.

“Мама намагалася закрити собою свою 8-місячну дитину. Намагалася вберегти. Їх знайшли у міцних обіймах”, – повідомили в ДСНС.

Пізніше одеські видання Суспільне Одеса та Думская повідомили, що 8-місячну дитину звали Єлизавета, вона загинула разом зі своїми батьками-військовослужбовцями Тетяною та Олегом Кравцями.

Увечері рятувальники знайшли тіла ще двох дітей подружжя – Сергія та Злати, дітей Тетяни Кравець від першого шлюбу, уточнює ВВС.

Друзі загиблих повідомили Суспільне, що Тетяна та Олег Кравці виховували одну спільну дитину – 8-місячну Єлизавету, а також трьох дітей Тетяни від першого шлюбу – дев’ятирічного Сергія, восьмирічну Злату та Володимира. На момент російської атаки лише Володимир був не вдома, а у дідуся з бабусею в селі.

Також відомо, що брат Олега Кравця загинув у 2014 році в АТО.

“Великий біль не тільки для Одещини, а й для всієї України. Пошукові операції досі продовжуються”, – написав керівник Одеської ОВА Олег Кіпер у телеграмі.

руїни
меморіал
Підпис до фото,Біля зруйнованого будинку, де загинули щонайменше троє дітей, одесити покладають квіти та іграшки
Зруйнований будинок
руїни будинку

Раніше обласна влада повідомила, що серед загиблих троє чоловіків – 35, 40 та 54 років, двоє жінок – 73 та 31 років, двоє дітей – трирічний та 4-місячний хлопчики.

Колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба опублікував у фейсбуці фото Анни Гайдаржи з чотиримісячним сином Тимофієм, які стали жертвами удару.

“Його батько з самого ранку сподівався на диво. Але він втратив і дружину, і дитину. У чоловіка залишилася маленька донька”, – повідомив він.

За даними ДСНС, постраждали ще 9 людей, з них одна дитина.

Дрон вдарив по житловому будинку о другій ночі 2 березня. Внаслідок цього були зруйновані 18 квартир.

Одеса
Одеса
Одеса

Президент Володимир Зеленський 2 березня висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

“Нам потрібно більше ППО від партнерів. Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя”, – сказав президент.

Керівник МЗС Дмитро Кулеба після цього обстрілу закликав Захід замінити формулу допомагати Україні “стільки, скільки потрібно” на “так швидко і стільки, скільки потрібно”.

Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що в ніч на 2 березня Росія атакувала Україну керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35 та 17-ма ударними безпілотниками.

14 з 17 дронів збили, але були влучання та падіння уламків на Одещині та Харківщині.

Вдень 3 березня у своєму зверненні Володимир Зеленський відзначив, що українські діти є воєнними цілями Росії.

“На цей час відомо про десятьох загиблих, із них троє дітей: Марк, якому ще не виповнилося навіть трьох років, Єлизавета, вісім місяців, і Тимофій, чотири місяці. Українські діти – воєнні цілі Росії. Ось із ким воюють ці нелюди. Мої співчуття всім рідним, близьким”, – наголосив президент.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube