В РФ заявили, що готові віддати тіла нібито загиблих внаслідок падіння Іл-76 українських полонених. Реакція України


11:2201.03.2024

Росіяни заявили, що готові передати Києву тіла українських військовополонених, які нібито перебували на літаку Іл-76, який 24 січня впав у Бєлгородській області.

Про це повідомила Москалькова.

“Так, готові, для цього все необхідне з точки зору процедури є… Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують”, – додала Москалькова.

Омбудсмен заявила, що перебуває на зв’язку з уповноваженим Верховної Ради Дмитром Лубінцем. Вона стверджує, що в російської сторони “є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи” загиблих під час катастрофи літака.

З цього приводу український уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив наступне:

“Вчергове російська сторона починає спекулювати на темі падіння ІЛ-76. Але й досі на мою вимогу Росія не передала офіційних списків, не підтвердила факт, не надала доступ міжнародним організаціям до місця трагедії.

Наголошую, що позиція України незмінна: ми вимагаємо прозорого розслідування, доступу до місця падіння літака, а також із першого дня вимагали офіційних списків та репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження).

За будь-якої можливості порушую питання повернення усіх українських цивільних, дітей та військовополонених з РФ та ТОТ. А також репатріації тіл наших загиблих героїв”!



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube