Спікер Палати представників Джонсон сказав після зустрічі з Байденом, коли винесе на голосування допомогу Україні


08:1028.02.2024

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що винесе на голосування продовження допомоги Україні “своєчасно”, а пріоритетом є кордон із Мексикою.

Про це він заявив одразу після зустрічі з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Під час переговорів він сказав, що потрібно насамперед дбати про “потреби Америки, і насамперед – це відкритий кордон”, – заявив Джонсон.

Він зазначив, що іншим пріоритетом для Палати є продовження фінансування федерального уряду, а учасники зустрічі “дуже оптимістичні” і сподіваються на угоду.

Щодо допомоги Україні спікер наголосив, що сказав Байдену про те, що Палата “активно вивчає всі можливі варіанти”.

“Ми візьмемося за це питання своєчасно. Але, знову ж таки, перший пріоритет для нашої країни – кордон та його захищеність”, – резюмував політик.

Нагадаємо, вчора президент США Джо Байден і віцепрезидент Каміла Гарріс зустрічалися з лідерами обох палат Конгресу, аби обговорити допомогу Україні. Лідер демократичної більшості Сенату Чак Шумер назвав цю розмову «однією з найнапруженіших», на яких він коли-небудь був. Шумер переконаний, що дуже важливо для США допомогти Україні: «ми не можемо дозволити собі чекати ще два-три місяці, тому що ми найімовірніше програємо війну. НАТО розпадеться, наші партнери відвернуться від нас. І найнахабніші світові лідери – Путін, Сі, лідери Північної Кореї та Ірану – думатимуть, що США – та сама країна, завдяки якій вони вийдуть у плюс».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube