Вночі РФ атакувала Україну ракетами і дронами. Один залетів в Молдову. Скільки чого збили


07:4227.02.2024


У ніч на 27 лютого 2024 року противник атакував балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59, однією протирадіолокаційною – Х-31П із ТОТ Херсонської Донецької обл. та 13-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – рф.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Вночі РФ атакувала Україну ракетами і дронами. Один залетів в Молдову. Скільки чого збили 1
Вночі РФ атакувала Україну ракетами і дронами. Один залетів в Молдову. Скільки чого збили 3

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 «шахедів» у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

В Силах облорони півдня розповіли подробиці. Вже з вечора ворог вдався до чергової дронової атаки. Маневри БпЛА типу “Shahed-131/136” в операційній зоні Сил оборони півдня України тривали дві години.

Згодом додалася і тактична авіація, яка з тимчасово окупованої Херсонщини здійснила пуск 2 керованих авіаційних ракет Х-59 в напрямку Кіровоградської області. Обидві ракети знищено на Дніпропетровщині.

4 БпЛА типу “Shahed-131/136” підрозділами протиповітряної оборони було знищено на Кіровоградщині.

Маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.
Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube