Зеленський в інтерв’ю FOX News запросив на війну Трампа і Байдена, і сказав, що виграв би вибори, якби вони були (ФОТО, ВІДЕО)


07:3323.02.2024

Президент України Володимир Зеленський розповів про найбільші перемоги з початку війни з Росією і відмовився обговорювати будь-який “план Б” для своїх сил.

“За ці два роки вони окупували Харківську область [і] зараз ми знаходимося в цьому регіоні”, – сказав Зеленський в ексклюзивному інтерв’ю головному політичному ведучому FOX News і виконавчому редактору “Спеціального репортажу” Брету Байєру.

“Ми розблокували Чорне море, тепер у нас є зернові маршрути тощо, і ми знищили багато кораблів російського флоту, – додав він. “Це ми зробили протягом двох років. Так, останній рік був для нас найскладнішим, але… те, що було зроблено, я вважаю хорошою роботою”.

Байєр проїхав 700 миль по Україні, 12-годинним нічним поїздом до Києва, сім годин в броньованій вантажівці до Харкова, а потім ще чотири години на машині, перш ніж дістатися до Зеленського на передовій.

Зеленський, сидячи всього за півмилі від російських військ і виступаючи під звуки артилерійських пострілів, похвалив роботу своїх військ і їхні неймовірні успіхи на противагу єдиному досягненню Росії – взяттю Авдіївки, що стало для Москви найбільшим здобутком за дев’ять місяців.

Другий рік російської війни виявився бурхливим, оскільки президент Росії Владімір Путін намагався запобігти повстанню свого найвірнішого союзника, і Москві довелося запропонувати неймовірні стимули, щоб переконати росіян йти на військову службу і поповнювати свої сили, що зменшуються.

Зеленський відмовився вважати відсутність прогресу з боку Росії ознакою “нової сторінки” у війні. Байєр повідомив, що Україна “ймовірно” втратила близько 100 000 військовослужбовців за два роки, і описав українські сили як “втомлені війною, але все ще рішучі”.

“Важливо розуміти, що відбувається з людьми, тому що люди на передовій, ви бачите дух”, – сказав Зеленський.

Інтерв’ю фіксує деякі з найбільш вразливих моментів українського лідера з початку війни – відхід від звичного брутального і пристрасного образу, який він демонстрував протягом останніх двох років. Зеленський відвідав госпіталь, де зустрівся з чоловіками, які втратили кінцівки під час бойових дій, назвавши свої війська “героїчними”.

Зеленський висловив своє розчарування “бюрократією”, яка перешкоджає отриманню необхідної підтримки, а також нестачею технологій і зброї. У якийсь момент він підкреслив, що “час – це гроші”.

Зеленський продовжував наполягати на необхідності поставок від таких союзників, як США, розуміючи, що підтримка боротьби України в Конгресі зменшилася, оскільки деякі депутати занепокоєні тим, що немає сенсу продовжувати підтримувати війну, яка не має чіткого фіналу або виходу з неї. За словами Байєра, з такою підтримкою він вірить, що зможе відтіснити сили Путіна і сісти за стіл переговорів з “сильною позицыэю”.

“Ми повинні вижити, – сказав Зеленський. “Ми повинні знайти якісь паралельні кроки або правила, але… ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення. Без неї… у нас буде все більше і більше таких героїчних хлопців, які будуть в госпіталях, тому що якщо у вас немає реального щита, який захищає, і потужної артилерії… звичайно, ви будете втрачати людей”.

Байєр зазначив, що в першій частині свого ексклюзивного інтерв’ю Зеленський зачіпає більш складні теми, відповідаючи на критику, звертаючись до президента Байдена і Дональда Трампа і відштовхуючись від останніх коментарів Путіна.

Президент України Володимир Зеленський закликав президента Байдена та лідера республіканців Дональда Трампа відвідати Україну та побачити на власні очі “цю трагедію”.

“Я радий бачити всіх кандидатів і всіх людей, які приймають рішення або можуть підтримати, щоб не бути проти, просто щоб зрозуміти, що означає війна в Україні”, – сказав Зеленський.

“Хто відкрив цю війну, хто її розпочав, і що відбувається, що навколо”, – сказав Зеленський. “Яка сяюча Україна у нас була. У нас прекрасна країна, але на війні це інша картина і інші життя”, – він додав, що кандидати повинні “приїхати і побачити людей, просто побачити їх на вулицях”.

Байєр зустрівся із Зеленським біля лінії фронту в Харкові, всього за кілька кілометрів від місця бойових дій. Віддалені артилерійські постріли та вибухи супроводжували інтерв’ю, а також протягом усього ранку, коли команда готувалася до інтерв’ю.

Зеленський підкреслив цінність проведення інтерв’ю в такому небезпечному місці, заявивши: “Для мене дуже важливо, як я вже говорив перед тим, як ми почали… Сполученим Штатам [потрібно] бачити різну війну в столиці і тут, ближче до лінії фронту”.

Байєр протиставив Зеленському відому цитату Трампа, в якій той стверджував, що закінчить війну за 24 години, на що український президент сказав, що все ще “не може зрозуміти, як” Трамп досягне такого подвигу.

Він продовжив: “Він побачить, що відбувається, і після цього, я думаю, він змінить свою думку. Ми всі зрозуміли, що немає двох сторін у цій війні: Є тільки один ворог, і це позиція Путіна”, – наполягав Зеленський.

Зеленський погодився, що російський народ може створити зміни всередині своєї країни і усунути Путіна, але це завдання залишається довгим і важким, особливо тому, що “Путін боїться тільки сильних, і він не сприймає ніякої слабкості”, а це означає, що Україна повинна бути “сильною на полі бою, не дати [Росії] нічого окупувати”.

“Його позиції будуть слабшими, якщо з дедалі більшою кількістю жертв люди в Росії почнуть сумніватися, будуть проти цієї війни”, – пояснив Зеленський. “Ця хвиля – це те, що нам потрібно”.

Відповідаючи на питання про втрати, яких зазнали його сили, Зеленський сказав про “десятки тисяч”, але представив ці втрати як менші, ніж втрати Росії, стверджуючи – і це ще належить перевірити – що Росія втрачає п’ятьох солдатів на кожного вбитого українського солдата.

За оцінками Міністерства оборони України, Росія втратила понад 400 000 військовослужбовців. Ці втрати дорівнюють невеликим успіхам з початку війни, коли Росії вдалося лише захопити місто Авдіївку поблизу Донецька.

Росія пережила рік американських гірок, починаючи з ганебного заколоту найманого воєначальника Євгена Пригожина, який згодом загинув, коли його літак спонтанно вибухнув, і закінчуючи місяцями стримуванням широко розрекламованого контрнаступу України. Путін став настільки впевненим у собі, що розірвав зернову угоду, укладену за посередництва ООН.

Зеленський в інтерв'ю FOX News запросив на війну Трампа і Байдена, і сказав, що виграв би вибори, якби вони були (ФОТО, ВІДЕО) 1
Зеленський в інтерв'ю FOX News запросив на війну Трампа і Байдена, і сказав, що виграв би вибори, якби вони були (ФОТО, ВІДЕО) 5

Україна виправила ці невдачі і завершила рік значними перемогами над Чорноморським флотом Росії, що дозволило Києву створити новий зерновий коридор і змусило Путіна замінити своє військово-морське командування.

“Ви пам’ятаєте і нагадуєте сьогодні, що в ті дні війни ніхто у світі не вірив, що ми це зробимо, – сказав Зеленський Байєру. “Сьогодні іноді у нас – і також у Конгресі … у нас хороші стосунки, тому що ми зустрічалися багато часу, [і] вони кажуть: “Коли? Коли ми закінчимо війну? Коли ми переможемо? Чому так повільно?”

Необхідно продовжувати зусилля, спрямовані на підтримку з боку Конгресу США та інших західних союзників, а також на те, щоб переконати кількох конгресменів, які утримуються, зокрема, сенатора Дж.Д. Венса (штат Огайо), сенатора Джоша Хоулі (штат Массачусетс) і сенатора Томмі Тубервіля (штат Аляска), які виступали проти продовження підтримки України.

Венс заявив, що він не бачить сенсу в “необмеженій, непідзвітній допомозі Україні без жодних цілей”, в той час як Тубервілю було важко продовжувати “платити українським фермерам” після того, як “ми щойно відклали законопроект про фермерство для американських фермерів на наступний рік”.

Відповідаючи на запитання про своє послання до Конгресу, Зеленський сказав, що він вдячний за все, що зробив президент і Конгрес. “Моє послання полягає в тому, що якщо вони хочуть бути дуже прагматичними, то ціна, яку ми просимо зараз підтримати, ця ціна менша, ніж вона буде в майбутньому … Вони заплатять набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо жити, вижити. У нас немає альтернативи”.

Він продовжив: “Конгресмени, просто люди зі своїми сім’ями, зі своїми дітьми. І я думаю, що вони розуміють, що ми просто намагаємося врятувати наші будинки з дітьми і просто сказати, що якщо ви вважаєте, що ми боремося за спільні цінності, то нехай це нам допоможе і давайте підтримаємо, давайте будемо в єдності”.

Зеленський відповів на критику щодо корупції та повідомлення про те, що він скасував вибори в країні, заявивши, що він ніколи їх не скасовував, зазначивши, що під час воєнного часу діє закон, який не дозволяє їх проводити. Він також сказав, що з огляду на його нинішню популярність і якби вибори відбулися сьогодні, він був би переобраний народом.

Щодо побоювань американців щодо корупції в Україні, Зеленський сказав, що “все чисто”, зазначивши, що вони слідують реформам, яких вимагає Європейський Союз, але він також сказав, що важко впроваджувати нові “складні антикорупційні реформи” під час воєнного часу, заявивши, що лідери ЄС підписали угоду про прозорість України.

Зеленський продовжує наполягати на тому, що без допомоги Заходу Україна не зможе не тільки підтримувати свою оборону, а й зміцнити економіку та стабільність, що, в свою чергу, може дозволити країні знову нарощувати виробництво власної зброї. Зокрема, Києву потрібна “потужна зброя, зброя великої дальності, ракети великої дальності та артилерія”.

“Мова не про типи, а про виробництво, – уточнив Зеленський. “Збільшувати його з кожним днем, так, і протиповітряна оборона – просто для того, щоб захистити людей, дати можливість, економіку – збільшити її, значить, дати можливість безпекової ситуації”.

“Якщо люди, українці, повернуться, економіка зростатиме, – продовжив він. “Багато робочих місць, багато податків, тож, я маю на увазі, що це означає бути сильнішими і, звичайно, підштовхувати їх якомога більше, підштовхувати їх. І в цій позиції, в сильній позиції, ми знайшли один дуже важливий дипломатичний шлях. Це документ. Коли він буде готовий, не має значення, де він буде лежати”.

“Він буде сильним. У всіх випадках, які я визначив, і якщо ми матимемо документ з найбільшими країнами, важливими країнами, особами, які приймають рішення у світі, на нашому боці, звичайно, ми зможемо знайти політичні переговори”.

Зеленський в інтерв'ю FOX News запросив на війну Трампа і Байдена, і сказав, що виграв би вибори, якби вони були (ФОТО, ВІДЕО) 3
Зеленський в інтерв'ю FOX News запросив на війну Трампа і Байдена, і сказав, що виграв би вибори, якби вони були (ФОТО, ВІДЕО) 6

Питання дипломатичного врегулювання стало новим каменем спотикання після нещодавнього інтерв’ю, в якому Путін заявив, що Зеленський підписав указ про заборону переговорів з Росією, наполягаючи на тому, що Москва “ніколи не відмовлялася” від переговорів.

Заявивши, що йому не потрібно вислуховувати більше двох годин “брехні” про Україну, Зеленський підірвав твердження Путіна і відкинув його як людину, якій не можна довіряти: він нагадав, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц отримали від Путіна запевнення в тому, що Росія не окупує Україну.

Він також применшив наполягання Путіна на тому, що Росія не зацікавлена в захопленні Польщі, Латвії чи “будь-кого іншого”, додавши, що люди з оточення Путіна кажуть, що він “не зупиниться, поки не досягне своїх цілей”.

На одному з етапів інтерв’ю Байєр запитав Зеленського про замахи на життя українського президента. Зеленський відповів, що після п’ятої спроби це “мені вже не цікаво”.

На запитання, коли, на його думку, війна закінчиться після майже двох років інтенсивних бойових дій, Зеленський відповів: “Світ не готовий до того, що Путін може втратити свою владу. Світ боїться змін у Російській Федерації. І Сполучені Штати, і європейські країни, і глобальний Південь можуть вибирати.

У Зеленського було таке попередження: “Путін перейшов усі червоні лінії. Він неадекватна людина, що він є загрозою для всього світу, що він знищить НАТО. І він намагатиметься це зробити. І коли світ це зрозуміє, тоді все. І в цей момент війна закінчиться”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube