“Спорт вне политики” – в Україні воює загін “Союз” із російських професійних спортсменів


18:2121.02.2024

В Україні воює загін , створений із професійних спортсменів. “Важные истории” з’ясували, що його спонсорують компанії, що входять до групи “Росатому”, який раніше очолював перший заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко, і далекосхідні компанії, якими опікується повпред президента в регіоні Юрій Трутнєв.

Кирієнко і Трутнєв – співголови Російського союзу бойових мистецтв (РСБМ), на базі якого було створено загін “Союз”. До нього, зокрема, увійшли двоє каратистів – володар кубка світу з кіокусінкай Віктор Горн і чемпіон Європи з кіокусінкай Сергій Увицький, а також чемпіон Японії з кікбоксингу Сергій Плеханов.

За даними “Важных историй”, що посилаються на фінансові документи, після початку повномасштабної війни пожертви РСБІ зросли в кілька разів. Якщо 2021 року вони становили 56 мільйонів рублів, то 2022-го – 194 мільйони рублів, а 2023-го – 384 мільйони рублів.

Найбільше у 2022-2023 роках пожертвував “Росатом” і його дочка (123 мільйони рублів). На другому місці “Русгідро” (60 мільйонів рублів). За ними йдуть Сбербанк і “Лукойл” (по 50 мільйонів рублів) і ВТБ (25 мільйонів рублів). Ці компанії журналісти відносять до умовної “групи Кирієнка”.

Другу групу жертводавців “Важливі історії” називають “групою Трутнєва” і відносять до неї магаданське охоронне підприємство “Білий вовк” (80 мільйонів рублів), магаданську золотодобувну компанію “Павлик” (47 мільйонів рублів), далекосхідну транспортну групу Fesco і доньку золотодобувної компанії “Полюс” (по 20 мільйонів рублів), а також Чукотську гірничо-геологічну компанію (дев’ять мільйонів рублів).

На гроші, пожертвувані РСБІ спонсорами, загін “Союз” відправляє бійців на навчання до Російського університету спецпризначенців у Чечні, а також закуповує зброю та обладнання. Як пишуть “Важные истории”, Трутнєв і Кирієнко самі їздять на Донбас, щоб передати спорядження бійцям.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube