Зеленський і Макрон підписали двосторонню безпекову угоду


22:0116.02.2024

У п’ятницю, 16 лютого, президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Про це Макрон сказав під час пресконференції для ЗМІ, передає «NV».

Макрон сказав, що радий вітати Зеленського у Парижі. Він додав, що це третій візит українського президента за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Сьогодні я хотів би передати всьому українському народу наше захоплення й нашу рішучість продовжувати підтримку України. Довгострокову підтримку. Вона буде такою ж сильною, як і на початку вторгнення [Росії в Україну] і буде лише посилюватися. Саме в цьому дусі ми підписали угоду про співпрацю у сфері безпеки. Вона конкретизує зобов’язання, які ми взяли з країнами G7 на Вільнюському саміті НАТО у липні минулого року. І також наша підтримка не тільки довгострокова, вона має колективний вимір, оскільки Велика Британія вже підписала [угоду], Німеччина також. І саме цим шляхом йдуть всі країни Великої сімки», — зазначив президент Франції.

Макрон розповів, що угоду підписано на 10 років, вона діятиме, доки Україна не вступить в НАТО. Також Франція зобов’язалась додатково виділити на військові потреби України у 2024 році 3 млрд євро. Угода допоможе посилити обороноздатність України, захищати її суверенітет і територіальну цілісність, додав Макрон.

Зеленський під час брифінгу зазначив, що в угоді Франція чітко і принципово підтримала членство України в НАТО. Також у документі згадуються санкції проти Росії і відповідальність політичного керівництва країни-агресора, співпраця України і Франції у галузях інформаційної та кібербезпеки, розвідки та контррозвідки, захисту критичної інфраструктури тощо.

Повний текст Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією можна прочитати тут.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 16 лютого, Зеленський і Шольц підписали безпекову угоду (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube