Сьогодні в Сенаті США нове голосування за допомогу Україні – без кордону


09:4708.02.2024

Як ми вже повідомляли, у середу республіканці в Сенаті США провалили процедурне голосування за законопроект щодо кордону, а також підтримки України, Ізраїлю і Тайваню США. Тому засідання перенесене на четвер, 8 лютого.

Як повідомляє The New York Times, демократ Чак Шумер ввечері 7 лютого заявив, що Сенат збирається припинити роботу, щоб «дати колегам-республіканцям ніч для роздумів» щодо законопроєкту. Він додав, що Сенат проведе голосування щодо іноземної допомоги у четвер, 8 лютого, вдень.

Видання зазначає, що попри затримку, були ознаки того, що пакет допомоги для України та Ізраїлю усе ж буде ухвалений протягом кількох днів.

«Двопартійне голосування за просування пакету допомоги стане вагомим поворотом після місяців глухого кута і, ймовірно, забезпечить ухвалення цього заходу в Сенаті протягом декількох днів», – йдеться у публікації.

Передбачається, що 60,1 мільярд доларів буде спрямовано в Україну на її війну проти російської агресії, 14,1 мільярда доларів буде надано Ізраїлю, а ще 10 мільярдів доларів буде виділено на гуманітарну допомогу цивільним особам у глобальних кризах, включаючи палестинців і українців.

Як повідомила посол України в США Оксана Маркарова, ще до голосування за Великий пакет комітет з асигнування опублікував текст документа «на заміну», який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні ( 60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню.

“Лідер більшості Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроекту про міжнародну допомогу США, який включає Україну, Ізраїль та держави Індо-тихоокеанського регіону о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого ц.р. Посольство України в США продовжує активну адвокаційну роботу за пакет підтримки. Цей тиждень точно поб’є всі рекорди по кількості телефонних розмов з конгресом…”

Тож сьогодні в 12.00 (19.00 за Києвом) нове голосування.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube