Зеленський знову їде до Німеччини


10:3307.02.2024

Очікується, що наприкінці наступного тижня президент України Володимир Зеленський відвідає Німеччину – це буде його другий візит з початку російської агресії проти його країни.

Про це повідомляє Tagesspiegel.

За інформацією Tagesspiegel, глава держави планує візит під час Мюнхенської конференції з безпеки, яка проходить з 16 по 18 лютого. Програма і точний графік поки що засекречені з міркувань безпеки.

Запрошення було надіслано Зеленському.

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген не захотів підтвердити свою участь в інтерв’ю Tagesspiegel. Однак він сказав, що організатори докладають зусиль, щоб забезпечити присутність глави держави з Києва: “Запрошення було надіслано Зеленському”.

Минулого року він відкрив традиційну зустріч у Баварському замку довгим відеозверненням з української столиці. Відтоді Зеленський здійснив цілу низку закордонних поїздок.

Серед них – перший державний візит до Німеччини під час війни у травні минулого року. Тоді Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Олафом Шольцем у Берліні та отримав премію Карла Великого в Аахені.

Після США Німеччина зараз є країною, яка надає Україні найбільшу підтримку. Лише Німеччина постачає Києву стільки зброї та боєприпасів, скільки всі інші країни ЄС разом узяті.
Наразі німецький уряд веде переговори з українською адміністрацією про додаткові гарантії безпеки. На полях саміту НАТО в липні минулого року країни G7 – Німеччина, США, Великобританія, Франція, Італія, Японія і Канада – в принципі погодилися надати такі гарантії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube