Зеленський на Дніпропетровщині: відвідав центр підготовки мобільних вогневих груп і освітні заклади (ФОТО)


13:5505.02.2024

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент України Володимир Зеленський відвідав центр підготовки, де відбувається тренування мобільних вогневих груп.

Глава держави ознайомився з умовами проживання та проходження служби військовослужбовцями.

Про це повідомили в Офісі Президента України, передає Інше ТВ.

Президентові доповіли про стан укомплектування мобільних вогневих груп. Він поспостерігав за процесом навчання у спеціалізованих класах мультимедійних тренажерів ПТРК «Фагот» та ПЗРК «Ігла», а також за виконанням особовим складом мобільних вогневих груп вправ із практичних стрільб.

Володимир Зеленський також вручив державні нагороди військовослужбовцям регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» Збройних Сил України та оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.

«Хочу подякувати вам за знищення повітряних цілей ворога, за захист нашої держави, наших сімей, за захист України. Бажаю вам міцного здоров’я і тільки перемоги. Тільки вперед! Слава Україні!» – сказав Президент, звертаючись до військовослужбовців.

Також під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з організацією навчального процесу та умовами безпеки в обласному комунальному закладі освіти «Ліцей «Синергія», де навчають суспільно-гуманітарних дисциплін і фізичної культури.

Цей ліцей є експериментальним майданчиком у межах реалізації інноваційного швейцарсько-українського освітнього проєкту «Модель здорової школи. Діємо для здоров’я».

Володимир Зеленський побував на занятті з плавання, яке проводили в басейні закладу.

Він також оглянув навчальні класи, де готують наукові роботи для Малої академії наук. Роботи ліцеїстів представлені на обласному та всеукраїнському конкурсі – захисті науково-дослідних робіт МАН України та на міжнародних конкурсах.

Президент поспілкувався з учнями з різних класів, які перейшли на змішане навчання у квітні 2023 року.

На уроці української мови діти прочитали Володимиру Зеленському свої вірші та подарували малюнки з побажаннями.

Учні ставили Главі держави запитання, зокрема про те, чи має він час на заняття спортом та чи складно бути Президентом.

«Я думаю, нам усім однаково складно. У нас усіх своя робота. Я – Президент, ви навчаєтеся. Навчання – це велика й дуже важлива робота», – сказав Володимир Зеленський.

Президентові також показали укриття, розраховане на 385 осіб. Завдяки його облаштуванню освітній процес у ліцеї здійснюється за змішаною формою у дві зміни.

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергій Лисак доповів про стан укриттів у закладах освіти на Дніпропетровщині. Зокрема, у 2023 році громади отримали субвенцію з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Було зроблено капітальні ремонти або реконструкцію укриттів у 24 закладах загальної середньої освіти, які перебували в незадовільному стані. Завдяки цьому поліпшилися безпекові умови майже для 13 тисяч учнів.

У Дніпропетровській області функціонує 806 шкіл. У 2023 році збільшувалася кількість закладів, які працюють в очному або змішаному форматі, – до 499 (58%), які охоплюють освітніми послугами понад 184 тис. дітей на початок поточного року. Потребують укриттів 252 школи. Ще 55 закладів розташовані в небезпечних зонах, що унеможливлює створення умов для навчання в очному або змішаному форматі.

Як повідомляло Інше ТВ, вчора, 4 лютого, Зеленський приїхав у Роботине Запорізької області (ВІДЕО) і офіційно представив нового начальника Запорізької ОВА Івана Федорова, а також побував на пункті управління Повітряного командування «Схід» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube