Україна б’є безпілотниками по тилах РФ “від страху”, – Time


10:0630.01.2024

На початку січня українські безпілотники підірвали газовий термінал під Санкт-Петербургом. У грудні українським оперативникам навіть вдалося підірвати вибухівку на російських залізничних лініях глибоко в Сибіру, за сотні миль від лінії фронту. Ми побачимо більше таких атак всередині Росії, оскільки в Києві зростає страх, що Україна вичерпує всі способи примусити російські війська відступити на полі бою.

Так вважає Time, чиї матеріали про війну і Зеленського вже неодноразово шокували українців. З огляду на такий досвід ІншеТВ переклало цей текст, щоб запобігти можливим маніпуляціям.

“Ці атаки є скоріше ознакою страху України, ніж її сили. Після сотень тисяч жертв і переміщення мільйонів людей у президента Володимира Зеленського та його генералів з’явилися нові причини сумніватися в стійкості західної підтримки, від якої залежатиме українська перемога в будь-якій формі. Усвідомлюючи, що виборці в Америці, його ключовому військовому союзнику, і Європі, яка надає військову і фінансову підтримку, дедалі більше розходяться в думках щодо того, чи зможе Україна коли-небудь вигнати російських окупантів з їхніх окопів і відвоювати 18% території, яку вони окупували, Київ небезпідставно занепокоєний.

Навіть якщо Конгрес схвалить збільшення військової допомоги на 2024 рік, це, ймовірно, буде останнім пакетом допомоги від Вашингтона до листопадових виборів. Якщо переможе Дональд Трамп, українці знають, що він різко скоротить допомогу. Перспективи в Європі лише трохи кращі. Бюджетні проблеми Німеччини, зростаюча опозиція в Угорщині та відсутність лідерства в ЄС ускладнять заповнення прогалин у військовій допомозі з боку Вашингтона в середньостроковій перспективі.

Тим часом, коли Владімір Путін переводить російську економіку на військові рейки, Україна знає, що повинна мобілізувати і навчити сотні тисяч новобранців. Київ розглядає можливість мобілізації 500 000 додаткових військовослужбовців. Навіть якщо це виявиться можливим, це не є стійким у війні проти загарбника з набагато більшим населенням та економікою. Ось чому Київ швидко стає все більш відчайдушним. Він робить все можливе, щоб збільшити внутрішнє оборонне виробництво, особливо безпілотників для поля бою і для ураження цілей на території Росії.

Саме тут зростає небезпека для тих, хто не бере безпосередньої участі у війні. Зеленський вже йде на більші ризики, щоб переломити хід війни і зберегти своє політичне становище вдома, в тому числі на більш агресивні атаки на цілі в Росії та на окупованих територіях України. Це означає більшу ймовірність цілеспрямованих вбивств російських чиновників, пов’язаних з війною, а також часті удари з дронів і ракет у Криму та по російській військовій і економічній інфраструктурі, можливо, включаючи нафтові і зернові об’єкти на Чорному морі, що може знову порушити роботу світових ринків. Нові атаки на міст через Керченську протоку, який з’єднує Крим з материковою частиною Росії, також є ймовірними. Це, в свою чергу, спровокує більш інтенсивні російські атаки на українські міста. Будь-яка з цих атак – а є багато можливих цілей – ризикує викликати відплату з боку Путіна, що призведе до більш безпосереднього втручання НАТО в конфлікт. Ні Росія, ні НАТО не хочуть такого розширення, але війни живуть своїм власним життям, особливо коли один з ключових гравців – у цьому випадку Зеленський – стає “дикою картою”, за якою можна спостерігати”, – пише видання.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube