Етнічна українка сенсаційно перемогла у конкурсі “Міс Японія 2024”. Це сподобалось не всім (ФОТО, ВІДЕО)


14:3324.01.2024

Модель з України перемогла на конкурсі “Міс Японія 2024”. Вона стала першою людиною, народженою за межами Японії, яка отримала головний приз.

про це повідомило видання Tokyo Weekender.

Модель українського походження Кароліна Шийно була коронована як Міс Японія в готелі Keio Plaza в токійському районі Сіндзюку в понеділок.

Руйнуючи расові бар’єри

Кароліна стала першою людиною, яка народилася за межами Японії і отримала головний приз у свої 26 років, а також найстаршою переможницею в історії. У своїй промові після отримання корони Шіно сказала: “Це було схоже на сон. Як тільки вони назвали моє ім’я, я не могла перестати плакати. Мені доводилося стикатися з бар’єрами, які часто заважають сприймати мене як японку, тому я сповнена вдячності за те, що мене визнали на цьому конкурсі як японку”.

Етнічна українка сенсаційно перемогла у конкурсі "Міс Японія 2024". Це сподобалось не всім (ФОТО, ВІДЕО) 1
Етнічна українка сенсаційно перемогла у конкурсі "Міс Японія 2024". Це сподобалось не всім (ФОТО, ВІДЕО) 3

Шіно народилася в Тернополі в родині українців у 1998 році. Вона переїхала до Японії у віці 5 років після того, як її мати вийшла заміж за японця. Поступово опановуючи мову, вона відчула себе японкою і в “мові, і в думках”, хоча з часом у неї з’явився комплекс через те, що люди коментували, що вона виглядає не так, як усі. Її метою було “створити суспільство, де людей не судять за їхньою зовнішністю”, що призвело до того, що вона подала заявку на конкурс “Міс Японія” після того, як отримала японське громадянство у 2022 році.

Міс Японія: Найстаріший конкурс краси в країні

Шіно – 56-та володарка Гран-прі конкурсу “Міс Японія”. Найстаріший конкурс краси в цій країні був започаткований у 1950 році газетою Yomiuri Shimbun для відбору послів доброї волі, які мали поїхати до Сполучених Штатів на знак подяки за гуманітарну допомогу, надіслану дітям, що страждали від недоїдання після Другої світової війни. Фуджіко Ямамото отримала першу корону. Згодом вона стала однією з провідних японських актрис, знявшись у понад 100 фільмах між 1953 і 1963 роками, в тому числі у таких режисерів, як Ясудзіро Одзу та Кон Ічікава.

Неоднозначна реакція

Міс Японія – один із багатьох конкурсів краси, що проводяться в цій країні. Найвідомішим з них є, мабуть, “Міс Всесвіт Японія”, який потрапив у заголовки газет у 2015 році, коли Аріана Міямото стала першою в історії переможницею змішаної раси. Це рішення викликало неоднозначну реакцію користувачів мережі: 20-річна дівчина отримала тисячі повідомлень на свою підтримку, але також і критику, оскільки дехто вважав, що вона “недостатньо схожа на японку”. Не дивно, що деякі люди також критикували рішення присудити Шіно Гран-прі “Міс Японія”, а один користувач на X прокоментував, що конкурс “дискримінує японські обличчя”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube