У Давосі Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу, найбільших фінансових фондів і звернувся до учасників Форуму (ФОТО, ВІДЕО)


16:2716.01.2024

Президент України Володимир Зеленський виступив перед учасниками Всесвітнього Економічного Форуму.

На полях щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі Президент України Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі «Керівники великого бізнесу – Україні».

Глава держави поінформував співрозмовників про економічне зростання нашої країни, яке у 2023-му перевищило 5 %, та про оптимістичні прогнози щодо зростання ВВП на поточний рік.

У Давосі Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу, найбільших фінансових фондів і звернувся до учасників Форуму (ФОТО, ВІДЕО) 1

Президент наголосив, що Україна відновила експортні можливості завдяки функціонуванню незалежного від Росії «зернового коридору».

«Ми створили паралельний коридор і продемонстрували, що можемо відтіснити флот Росії з Чорного моря. Ми почали транспортувати не лише зерно, а й інші товари», – зауважив Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що українська влада докладає значних зусиль для забезпечення захисту від повітряного терору Росії.

Президент запросив представників бізнесу інвестувати в Україну та брати участь у її відновленні.

«Важливо, що ви стоїте з нами, я дякую за вашу підтримку. Це дуже важливо – бути тут, підсилювати інвестиції в Україну та підтримувати нашу економіку», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави відзначив особливий потенціал та перспективи військового виробництва. Зокрема, Володимир Зеленський наголосив на важливості кооперації з передовими західними оборонними компаніями.

У Давосі Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу, найбільших фінансових фондів і звернувся до учасників Форуму (ФОТО, ВІДЕО) 3

До зустрічі, зокрема, долучилися: Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо, віцеканцлер, міністр економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Роберт Габек.

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер закликала світовий бізнес активно вивчати інвестиційні можливості нашої країни. Вона зробила акцент на перевагах економіки, серед яких – глобальна діджиталізація державного управління в Україні.

Володимир Зеленський також провів зустріч із найбільшими фінансовими фондами світу.

У зустрічі також узяли участь: головний виконавчий директор компанії JP Morgan Chase Джеймс Даймон, головна виконавча директорка JP Morgan Asset & Wealth Management Мepi Ердоес, керівник департаменту з питань ринків капіталу JP Morgan Стефан Вейлер, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, віцеголова BlackRock Філіп Гільдебранд, засновник інвестиційної компанії Bridgewater Associates Рeй Даліо, співзасновник і співголова приватної інвестиційної компанії The Carlyle Group Девід Рубінштейн, засновник та власник компанії Dell Майкл Делл, керівник інвестиційної компанії Blackstone Group Стівен Шварцман, австралійський підприємець Ендрю Форрест, засновник компанії ArcelorMittal Лакшмі Міттал.

У Давосі Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу, найбільших фінансових фондів і звернувся до учасників Форуму (ФОТО, ВІДЕО) 5

Глава держави відзначив важливість залучення приватного капіталу до проєктів з відбудови України.

Володимир Зеленський наголосив, що під час війни важливо розробити й запровадити механізми змішаного фінансування, що поєднує приватний і державний капітал.

«Саме тут ми бачимо вашу безпосередню роль просто зараз. Я знаю, що ви активно співпрацюєте з нашою командою. З нетерпінням чекаю конкретного результату», – сказав Президент.

Глава держави висловив сподівання, що світові фінансові фонди допоможуть залучити в українську економіку велику кількість світових інвесторів і корпорацій.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube