Спільне виробництво засобів оборони, пакет військової допомоги від Литви на 200 млн.євро і необхідність зупинити Путіна – Зеленський і Наусєда на спільній пресконференції


15:3310.01.2024

Спільне виробництво засобів оборони, пакет військової допомоги від Литви на 200 млн.євро і необхідність зупинити Путіна.

Про це йшла мова на спільній пресконференції Президента України Володимира Зеленського та Президента Литви Гітанаса Наусєди у Вільнюсі сьогодні, 10 червня.

Так, згідно повідомлення «Укрінформ», Україна і Литва домовились про спільне виробництво засобів оборони, зокрема, засобів боротьби з дронами.

«Ми приділили значну увагу тому, як розвиваються події на фронті. Я вдячний за нову оборонну підтримку, про яку ми домовились. І не тільки за допомогу, а за спільне виробництво, зокрема засобів боротьби з дронами, та інших засобів, необхідних в обороні. Відповідні документи сьогодні укладені», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна дуже цінує підтримку Литви, яку та надає українському народові.

«У перші дні широкомасштабного вторгнення надана Литвою зброя зупиняла російські колони та знищувала окупанта. Ваша підтримка є надзвичайно значуща. Зброя, техніка, потужні військові пакети, тренування українських воїнів, лідерство Литви у коаліції щодо розмінування території України – все це додає нам сил», – наголосив Президент України.

Підтримка Литви продовжиться, про що, як пише УНН, заявив президент Литви Гітанас Наусєда.

“На Раді Національної оборони Литви ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро. В січні ми знову відправимо в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому бронетранспортери M577”, – сказав Наусєда.

Він зазначив, що Литва буде тренувати українських солдатів та зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості.

Також на пресконференції очільник української держави акцентував на тому, що президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін не заспокоїться, пише Gazeta.ua.

Володимир Зеленський говорив про те, що Путін хоче повністю окупувати Україну, «і іноді невпевненість партнерів у вигляді результату щодо фінансової та військової допомоги Україні, швидкої реакції, додає сили РФ.

“Російський президент не заспокоїться. Після України, ви самі знаєте, у кого наступні ризики. Литва, Латвія, Молдова, Естонія можуть бути наступними, якщо ми не витримаємо. Він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його”, – заявив президент України.

Зеленський сказав, що не відчуває тиску з боку партнерів з тим, щоб “заморозити” війну.

“Насамперед, ніякого тиску від партнерів немає. Щодо припинення нашого захисту. Я б не сказав – припинення бойових дій. Все-таки це наш захист”, – заявив президент.

“Тиску немає щодо замороженого конфлікту. Поки що ні. Є різні голоси, я в медіа їх чув, читав і знаю. Є різні голоси і якісь різні обговорення. Я думаю, що партнери поки що офіційно не готові нам давати відповідні сигнали. Ну, принаймні, я їх особисто не чув”, – сказав Зеленський.

Як повідомляло Інше ТВ, Зеленський сьогодні у Вільнюсі, далі Таллін та Рига



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube