Бідний Остін – тепер всі знають, що у нього рак простати, хоча він хотів про це не говорити


11:0310.01.2024

Міністр оборони США Ллойд Остін проходить лікування від раку простати.

Про це повідомляє CNN із посиланням на повідомлення Національного військово-медичного центру Волтера Ріда.

Міністр оборони Ллойд Остін лікується від раку передміхурової залози і зазнав ускладнень, які призвели до того, що на Новий рік його доставили в лікарню, де він досі перебуває на лікуванні, згідно із заявою Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда, зробленою у вівторок.

У заяві повідомляється, що рак був виявлений на початку грудня. Для лікування раку 22 грудня йому провели “малоінвазивну хірургічну процедуру” під назвою простатектомія.

“Він перебував під загальним наркозом під час цієї процедури. Остін одужав після операції без ускладнень і повернувся додому наступного ранку. Рак простати був виявлений на ранній стадії, і прогноз у нього відмінний”, – йдеться в повідомленні.

1 січня Остіна знову госпіталізували через ускладнення, “включаючи нудоту з сильним болем у животі, стегнах і ногах”. У нього виявили інфекцію сечовивідних шляхів, йдеться в повідомленні.

Пентагон зіткнувся з гострими питаннями після того, як в п’ятницю стало відомо, що голова Пентагону був госпіталізований до Волтера Ріда 1 січня і перебував там кілька днів, не повідомляючи про це громадськості. Згодом повідомлялося, що президент Джо Байден, високопосадовці з національної безпеки і навіть заступник міністра оборони Кетлін Хікс, яка взяла на себе обов’язки Остіна, не знали про госпіталізацію міністра оборони і дізналися лише через три дні після того, як його госпіталізували.

Але у вівторок Пентагон виявив, що Остін тримав причину своєї госпіталізації – діагноз раку і ускладнення, що виникли в результаті лікування – в таємниці не лише від високопосадовців Пентагону, але й від самого Байдена, що викликає величезні питання щодо прозорості та комунікації всередині адміністрації.

Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив у вівторок, що Байден дізнався про діагноз Остіна лише у вівторок вранці – за кілька годин до того, як він був оприлюднений. Раніше речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер заявив журналістам у понеділок, що Білий дім також не був повідомлений про процедуру Остіна 22 грудня.

“Ніхто в Білому домі не знав, що у міністра Остіна рак простати, до сьогоднішнього ранку, і президент був проінформований одразу після цього”, – заявив Джон Кірбі на брифінгу у вівторок в другій половині дня.

За словами Кірбі, про стан Остіна Байдену повідомив керівник апарату Джефф Зенц у вівторок вранці.

Незрозуміло, чому Остін не повідомив Байдену про свій діагноз у суботу ввечері, коли вони розмовляли, коли Остін був у лікарні.

Незважаючи на те, що Остін не повідомив президенту про свій діагноз, Кірбі сказав, що Байден “повністю довіряє” своєму міністру оборони і планує зберегти його на цій посаді до кінця його терміну, водночас визнавши, що ситуація не є ідеальною.

“Це не оптимально, коли подібна ситуація триває так довго, а головнокомандувач не знає про це”, – сказав Кірбі.

На запитання, чому Остін не повідомив, що у нього діагностовано рак простати, Райдер відповів, що ситуація була “глибоко особистою”.

“Рак простати і пов’язані з ним процедури, очевидно, є глибоко особистими”, – сказав Райдер у вівторок під час брифінгу в Пентагоні. “І тому, знову ж таки, ви знаєте, ми продовжуватимемо наполегливо працювати над тим, щоб забезпечити максимальну прозорість нашого руху вперед, і знову ж таки, бажаємо міністрові якнайшвидшого одужання”.

За останні вісім днів перебування Остіна у лікарні для лікування інфекції він “жодного разу не втрачав свідомість і не піддавався загальній анестезії”.

Райдер не відповів на питання про те, хто вирішив не повідомляти Байдену про те, що в Остіна рак простати.

“Коли це сталося в грудні, чиїм рішенням було не повідомляти президента про те, що у міністра оборони рак простати?” – запитав журналіст під час брифінгу.

“Ви знаєте, що стосується ситуації з точки зору того, якою була планова операція, і стану міністра, ми надаємо вам цю інформацію в тому вигляді, в якому ми її отримали. Ми отримали її сьогодні вдень і надаємо її вам зараз”, – сказав Райдер, мабуть, маючи на увазі, що він не знав про діагноз, доки у вівторок не була оприлюднена заява Волтера Ріда. “Тому я просто залишу це там”.

Райдер також відмовився сказати, чи знала керівник апарату Остіна, яка, як з’ясовується, не повідомила офіційних осіб про госпіталізацію Остін минулого тижня через грип, про стан Остін.

Райдер не сказав, чи вплине операція або ускладнення на поїздку держсекретаря, але зазначив, що Остін “активно виконує свої обов’язки” і регулярно спілкується зі співробітниками.

Остін зазнав “рідкісних” ускладнень

Як повідомив CNN доктор Бенджамін Девіс, уролог-онколог і професор урології Піттсбурзького університету, процедура вважається плановою або більш терміновою в залежності від того, наскільки швидко її потрібно було провести. Він сказав, що, можливо, існували й інші варіанти лікування, наприклад, променева терапія.

За його словами, лікування могло бути охарактеризоване як “невідкладне”, тобто процедура повинна була відбутися протягом трьох місяців, але це не було надзвичайною ситуацією.

Ускладнення, за словами Девіса, трапляються дуже рідко, з “менш ніж 1% ймовірністю, що це може статися”.

За даними Американського онкологічного товариства, рак передміхурової залози є другою основною причиною смертності від раку серед американських чоловіків після раку легенів. Хоча це захворювання може бути серйозним, більшість чоловіків з діагнозом рак простати не вмирають від нього, і рівень смертності різко знизився за останні кілька десятиліть.

У вівторок Райдер підкреслив, що для нас “немає нічого важливішого, ніж довіра американської громадськості, якій ми служимо”.

“Ми усвідомлюємо, що довіру треба заслужити, – сказав він, – і тому ми будемо наполегливо працювати щодня, щоб переконатися, що ми заробляємо цю довіру, але, що більш важливо, заслуговуємо на неї”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube