“Руський мір” як є. Трьох ФСБшників затримали за хабар у 5 млрд. руб. А вони хотіли стільки кожному


18:5608.01.2024

Трьох співробітників ФСБ звинуватили в замаху на отримання хабарів на п’ять мільярдів рублів. За версією слідства, вони вимагали їх у керівництва Merlion за припинення справию

Про це повідомляє Meduza.

Троє офіцерів управління “М” ФСБ звинувачуються в замаху на одержання хабарів на загальну суму понад п’ять мільярдів рублів. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в правоохоронних органах. “Коммерсант” пише, що обвинувачення щодо співробітників ФСБ пов’язане зі справою компанії Merlion.

ТАСС називає імена обвинувачених – Олексій Царьов, Сергій Манишкін і Олександр Ушаков. За словами співрозмовника агентства, їх “обвинувачують у серії злочинів, зокрема в замаху на отримання хабарів”. Ушакову також висунуто обвинувачення в організації злочинного співтовариства з використанням службового становища.

Манишкін і Царьов перебувають під домашнім арештом, вони уклали угоду зі слідством і дали свідчення на співучасників злочину. Ушакова взято під варту.

Про затримання Манишкіна, Царьова і Ушакова писав наприкінці листопада 2023 року анонімний телеграм-канал ВЧК-ОДПУ. За даними каналу, Манишкін і Царьов “були свідками передачі гігантських хабарів вищим керівникам”. ВЧК-ОГПУ повідомляв, що, за версією слідства, Ушаков намагався отримати три хабарі по п’ять мільярдів рублів з кожного співвласника компанії Merlion – Олексія Абрамова, Олега Карчева і Владислава Мангутова. За версією “Коммерсанта”, хабарі намагалися отримати всі троє обвинувачених співробітників ФСБ в обмін на припинення справи проти співвласників компанії, яких обвинувачували в замаху на вбивство.

У справі Merlion колишнього віцепрезидента “Евросети” Бориса Левіна і співвласників Merlion Олега Карчева, Владислава Мангутова та Олексія Абрамова обвинувачували в замаху на вбивство колишнього генерального директора Merlion В’ячеслава Симоненка.

У лютому 2022 року справу проти них було припинено у зв’язку з відсутністю події злочину. Незабаром було затримано й заарештовано самого Симоненка за обвинуваченням у завідомо неправдивому доносі та дачі неправдивих свідчень.

У листопаді РБК повідомляв, що у справі Merlion затримали і допитали колишнього керівника слідчого управління в Північно-Західному адміністративному окрузі ГСУ СК у Москві Сергія Ромодановського та екскерівника Хорошевського відділу СК Рустама Юсупова. У справі також проходять колишній слідчий Андрій Жирютін і слідчий СК Олексій Неснов, чиїм керівником був Ромодановський. Неснов керував розслідуванням справи про “замах” на колишнього генерального директора Merlion В’ячеслава Симоненка.

Тоді ж суд заарештував Юсупова, Ромодановського і Жирютіна. Залежно від ролі кожного їх звинувачують в організації злочинного співтовариства, отриманні хабара, фальсифікації доказів, незаконному затриманні, незаконному порушенні кримінальної справи. Неснов оголошений у розшук.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube