“Закачають піну, поки не лусните, краще смерть”, – командування залякує російських загарбників катуванням в полоні (ФОТО, ВІДЕО)


18:0806.01.2024

“Командуванням Російської Федерації поставлено завдання захопити Работине найближчим часом, тому вони щодня намагаються штурмувати нас великими групами”, – каже український військовий із позивним “Морпіх”, комбат 65-ї ОМБр ЗСУ, яка воює на цьому напрямку.

Такі штурми, однак, нерідко призводять зовсім не до тих результатів, на які розраховує російське командування. 65-й бригаді за останні дні вдалося захопити в полон уже кілька груп російських військових.

Про це повідомляє видання “Настоящее время”.

“В один день було взято шість осіб, у другий день теж було взято шість осіб”, – розповідає український розвідник із позивним “Тор”. Він зберіг на телефоні нічний запис із коптера, коли їхня група взяла в полон шістьох росіян.

“Тор” каже, усе почалося за кілька днів до цього, коли десант противника висадився в посадці під Работиним. Частина їхнього загону ЗСУ опинилася в оточенні, і українські військові вирішили прориватися, щоб врятувати своїх товаришів по службі.

“Вони чотири дні перебували в оточенні. Ну і було ухвалено рішення, що нам потрібно висуватися, відбивати по-любому. Тому що людей потрібно вивести”, – каже військовий.

Одним з учасників тієї рятувальної операції був розвідник із позивним “Кіт”. Він чесно каже, що перша спроба пробитися до своїх їм не вдалася.

“Ми за пару днів до цього намагалися туди пройти, нарвалися на несподіваний контакт, довелося відкочуватися”, – розповідає він.

Інша спроба теж спочатку не вдалася: російські військові почули наближення розвідників і почали відстрілюватися. Українцям довелося вдатися до хитрощів.

“Ми пробували пройти окопами, але вони зайняли оборону, у них був кулемет, вони відстрілювалися постійно, – розповідає “Тор”. – Ми не могли навіть підійти. Тоді ми прийняли рішення йти по верху, не по окопах, а по брустверах”.

Ця тактика виявилася успішною: розвідники 65-ї бригади затиснули групу росіян у бліндажі й запропонували їм здатися в полон. Ті у відповідь попросили час на перекур. Тор упевнений, що за цей час вони хотіли перезарядити зброю, тому запропонував не піддаватися на вмовляння.

“Вони кажуть: “Зачекайте, ми зараз п’ять хвилин покуримо і виходимо”. А я кажу хлопцям: пацани, п’ять хвилин – це вони встигнуть перезарядитися. Ні фіга”, – згадує “Тор”.

Українські військові згадують, що після здачі в полон росіяни стали просити розвідників їх не катувати. Вони спочатку не могли зрозуміти, чому ті так думали, але потім знайшли на відбитих позиціях противника пропагандистські листівки. У них було сказано: “В українському полоні смерть – це найкраще, що на тебе чекає”.

"Закачають піну, поки не лусните, краще смерть", - командування залякує російських загарбників катуванням в полоні (ФОТО, ВІДЕО) 1
"Закачають піну, поки не лусните, краще смерть", - командування залякує російських загарбників катуванням в полоні (ФОТО, ВІДЕО) 3

“Вже коли ми їх привезли сюди, вони кажуть – ви що, нам піну надуватимете, поки ми не луснемо? Я кажу – що? Я навіть не зрозумів, про що він говорить”, – сказав захисник України.

Українських розвідників, які врятували своїх товаришів по службі й узяли в полон шістьох російських військових, уже представили до нагород – Орденів за мужність.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube