Пасажирський Boeing США втратив в повітрі частину фюзеляжу – його вдалося посадити (ВІДЕО)


13:5006.01.2024

Рейс авіакомпанії Alaska Airlines був змушений повернутися в міжнародний аеропорт Портленда після того, як у п’ятницю ввечері з літака раптово вилетіла частина фюзеляжу з великим вибухом і припливом повітря через зяючу діру, розповіли пасажири в інтерв’ю The Oregonian/OregonLive.

За словами пасажирів, місце поруч зі зруйнованою частиною літака було вільним, але сила вибуху зірвала сорочку з підлітка на середньому сидінні, в результаті чого його шкіра почервоніла, а на ногах з’явилися синці від раптової декомпресії.

Одразу не було повідомлень про серйозні травми.

Рейс о 17:00, який спочатку прямував до Онтаріо, штат Каліфорнія, благополучно приземлився в аеропорту, повідомили представники порту Портленда, переадресувавши подальші питання до авіакомпанії Alaska Airlines.

Авіакомпанія Alaska оприлюднила заяву, в якій йдеться про те, що рейс 1282 зі 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу “зазнав інциденту сьогодні ввечері незабаром після вильоту”, але не надала жодної додаткової інформації про те, що трапилося. Пізно ввечері в п’ятницю Alaska приземлила всі свої 65 літаків Boeing 737-9 і поверне їх в експлуатацію після перевірок безпеки.
“Безпека наших гостей і співробітників завжди є нашим головним пріоритетом, тому, незважаючи на те, що подібні інциденти трапляються рідко, наш екіпаж був навчений і підготовлений до безпечного управління ситуацією”, – йдеться в заяві авіакомпанії. “Ми розслідуємо те, що сталося, і будемо ділитися додатковою інформацією, як тільки вона стане доступною”.

Люди, які летіли цим рейсом, ділилися в соціальних мережах фотографіями, на яких було видно великий отвір у боковій частині літака і те, що виглядало як оголена ізоляція. На інших фотографіях було видно повітряні трубки, що звисали зі стелі в салоні літака. Зовнішні фотографії вказували на те, що відсутня секція була запасними дверима, які зсередини були прикриті стіновою панеллю і вікном.

20-річна пасажирка розповіла, що почула “дуже гучний вибух” приблизно через 20 хвилин польоту.

“Це звучало так, ніби у вухах тріщало, як зазвичай в літаку, але в 10 разів голосніше”, – сказала вона. “Я не могла повірити, що це було насправді”.

За її словами, зі стелі спустилися аварійні дихальні маски, а позаду лівого крила літака, де була частина стіни з вікном, відкрився отвір. Вона назвалася лише Елізабет і попросила не називати її прізвище з міркувань конфіденційності.

За її словами, замість того, щоб зануритися в хаос, настала моторошна тиша.

“Я просто молилася, щоб все було добре”, – сказала вона в телефонному інтерв’ю. “Ми всі були спокійні, але я відчувала, що ось-ось заплачу, бо хто знає, можливо, це мої останні хвилини”.

За її словами, підлітка і його матір, яка була з ним, бортпровідники пересадили на інші місця.

“Його мамі довелося тягнути його у хвіст літака, – сказала вона. “Я не знаю, де вони зараз, але з ними все було гаразд”.

Бортпровідники зробили кілька оголошень, але пасажири не могли їх почути через шум вітру. Зрештою, екіпаж обійшов літак, щоб перевірити, чи немає травм, і переконатися, що всі були пристебнуті ременями безпеки.

“Була смертельна тиша. Ніхто не видавав жодного звуку”, – розповів інший пасажир, 29-річний Кайл Рінкер, у текстовому повідомленні для The Oregonian/OregonLive. “Можна було відчути, як літак трохи трясло через різницю тиску повітря”.

Реєстр FAA показує, що Boeing 737-9 був майже новим, виготовленим у 2023 році і сертифікованим у листопаді. Він набрав висоту 16 000 футів, перш ніж повернутися до Портленда.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube