Австрія розблокувала 12-й санкційний пакет ЄС проти РФ – після виконання Україною вимоги щодо Raiffeisen Bank


13:2117.12.2023

Австрія перестала блокувати 12-й пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії після того, як Україна погодилася прибрати банк Raiffeisen Bank International (RBI) із чорного списку «міжнародних спонсорів війни».

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.

Австрія наполягала на виключенні банку з українського списку “міжнародних спонсорів війни”, який має на меті присоромити компанії, що ведуть бізнес в Росії і підтримують військові зусилля, наприклад, сплачуючи податки.

“Застереження Австрії щодо санкцій знято”, – заявив дипломат ЄС.

Чорний список не має юридичної сили, але він має символічне значення, посилюючи тиск громадськості на Райффайзен з вимогою піти з Росії, про що австрійський банк заявив, що готовий це зробити, але поки що цього не сталося.

“Статус призупинено на період двосторонніх консультацій за участю представників Європейської комісії”, – йдеться в повідомленні на сайті українського уряду щодо статусу Райффайзена в суботу.

Райффайзен мав намір відокремити свій російський бізнес, який забезпечує платіжну систему для сотень компаній у Росії, після того, як на нього почали тиснути міжнародні регулятори.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube