Вибух на Закарпатті. Депутат-підривник прийшов до тями – йому повідомили підозру


20:0816.12.2023

Депутат Керецьківської сільської ради на Закарпатті, який підірвав кілька гранат під час засідання, отримав підозру у скоєнні теракту, йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

«Слідчі СБУ кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 ККУ (терористичний акт)», – заявили в СБУ.

Депутата затримали. Він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід, зазначили в СБУ.

«Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили «передсмертну записку», зміст якої наразі вивчається. Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника», – додали в СБУ.

Розслідування підриву гранат депутатом сільської ради здійснюється за керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомив Офіс генерального прокурора.

Подію кваліфікували як терористичний акт та незаконне поводження з боєприпасами.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Наразі встановлюються обставини інциденту, тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо: Підрив гранат на сесії сільради на Закарпатті. Хто такий депутат Батрин, і чого він хотів (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube