Зеленський в Норвегії розповів, про що розмовляв з Орбаном (ВІДЕО)


15:3013.12.2023

Президент України Володимир Зеленський заявив на брифінгу у Норвегії, що під час своєї розмови із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном в Аргентині на полях заходів з інавгурації президента країни він просив назвати його бодай одну причину, чому Будапешт блокує членство України в ЄС, однак досі не отримав відповіді.

Зеленський зазначив, що не вважає розмову із Орбаном якоюсь особливою зустріччю, а радше коротким діалогом.

«Із дуже важливих тем, які я обговорював із ним, стосувалась того, що нам потрібно розмовляти і вирішувати проблеми. Але я не бачу глобальної проблеми у цьому питанні. Саме тому нам треба зустрітися і я показував йому своє позитивне ставлення до такої ідеї», – сказав президент України.

Він додав, що Україна та Угорщина мають спільні кордони, є сусідами і вже саме тому державам потрібно розмовляти та  організувати конструктивну зустріч на різних рівнях.

Другим моментом розмови були заяви Угорщини про намір  блокувати членство України в Європейському Союзі.

«Я був дуже  прямим і прямо дав йому інформацію – він не має жодної причини блокувати членство України в ЄС. І я попросив його назвати хоча б одну причину, не три, не п’ять, не десять а одну – дай мені одну причину. І я чекаю відповідь», – сказав Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube