Хакерська атака на “Київстар” вплинула на роботу банкоматів і терміналів. В Миколаєві теж


13:2812.12.2023

Як повідомляло ІншеТВ, сьогодні зранку у роботі “Київстар” стався збій. Тепер вже відомо, що це наслідок потужної хакерської атаки, яка в стала причиною великого збою.

Як повідомили в прес-службі “Київстар”, “вранці 12 грудня мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого тимчасово недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет”, – повідомили виданню.

Для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі “Київстару” оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії.

“Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів”, – підкреслили в компанії.

Вже відомо, що збій у роботі мобільного оператора “Київстар” вплинув на роботу деяких банкоматів та терміналів самообслуговування ПриватБанку. В Миколаєві в магазинах термінали теж працюють вибірково. У відділеннях “Нової пошти” термінали пов’язані з різними мобільними операторами, тому не працює тільки частина, що дозволяє брати оплату за послуги не лише готвікою.

Скільки триватиме ліквідація наслідків хакерської атаки наразі не відомо.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube